Cserbenhagyásos gázolás Felcsíkon: ittas volt az autóvezető

Székelyhon 2017. november 12., 21:39

Súlyos sérülésekkel szállítottak a csíkszeredai kórházba három fiatalt Csíkszenttamásról vasárnap hajnalban: egy ittas karcfalvi autóvezető gázolta el őket járművével, majd elhagyta a baleset helyszínét. A sofőrt őrizetbe vették.

Illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az út szélén szabályosan közlekedő fiatalokat ütöttek el vasárnapra virradóra Csíkszenttamáson. A 125-ös jelzésű megyei úton

Csíkdánfalva felől Csíkszentdomokos irányába közlekedő 25 éves csíkkarcfalvi B. E. Csíkszenttamáson egy kanyarban áttért a menetirányával ellentétes sávba, elgázolva a 21 éves karcfalvi K. R.-t, illetve a 19 éves O. A.-t és a 15 éves B. B.-t (mindketten csíkszenttamásiak).

A súlyos sérüléseket szenvedett fiatalok szabályosan, az út baloldalán haladtak Domokos irányába – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gázoló járművezető is megsérült, mégis elhagyta a baleset helyszínét.

A rendőrök rövid időn belül azonosították, később vissza is tért a gázolás színhelyére.

A baleset után másfél órával végzett alkoholszondás vizsgálat 1,02 mg/liter légalkohol-koncentrációt jelzett az általa kilélegzett levegőben.

A karcfalvi autóvezetőt gondatlanságból elkövetett testi sértés, ittas autóvezetés és baleset helyszínének elhagyása miatt vasárnap este 24 órás őrizetbe vették, hétfőn pedig előállítják a bíróságon – tette hozzá a szóvivő.