Átok ül az SZFC-n

Zátyi Tibor 2017. november 11., 16:35

Idei utolsó hazai mérkőzésén vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 12. fordulójában a Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0-ra nyert szombaton a sétatéri stadionban.

Fotó: Pál Árpád

Jobban kezdett az ellenfél a több mint száz néző előtt rendezett mérkőzésen, ám komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Főleg szögletekből veszélyeztettek, de a hazai védelem magabiztosan kifejelte a labdákat. Az idő teltével átvette a mérkőzés irányítását az SZFC, jobban játszott ellenfelénél,

a 18. percben Czimbalmos ugrott ki a védők közül, és emelte a kapus felett a hálóba a labdát, ám les miatt érvénytelenítették a gólt.

Fotó: Pál Árpád

Nem sokkal később Radicof lőtt távolról kapura, a lövésbe beleértek, így a labdát magához ölelte a vendégek udvarhelyi kapusa, Mihók Levente. A folytatásban is a hazaiak előtt adódtak helyzetek, Csifó elöl tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájában mindkét oldalon egy-egy nagy helyzet maradt ki, egy szögletet követően Székely Ervin fejelt kevéssel fölé, majd Filip ütött ki oldalra egy nehéz lövést.

Térfélcsere után rögtön hátrányba került az SZFC, a 46. percben a vendégek egy bombagóllal megszerezték a vezetést, Alupoaie távolról, kapásból lőtt Filip hálójába.

Fotó: Pál Árpád

Megzavarta a csapatot a gól, Gálhidi György edző cserékkel próbált frissíteni, ám a játék nem akart feljavulni. Kisebb helyzetek adódtak, de abból nem tudott igazán veszélyes lenni az SZFC. A 72. percben nagyon nehéz helyzetbe került, a védelem nem tudott tisztázni, a bal szélről beadott labdát Filip csak középre tudta ütni, az érkező Botia pedig a hálóba lőtt.

A játék tördelésére és az időhúzásra rendezkedtek be a vendégek.

Fotó: Pál Árpád

A mérkőzés végén Györgydeák előtt adódott egy nagy szépítési lehetőség, ám hat méterről nem tudta legyőzni a vendégek kapusát.

Barcarozsnyó megnyerte a mérkőzést, így tovább tart az SZFC nyeretlen szériája. Ez volt a csapat idei utolsó hazai mérkőzése, a következő fordulóban a Sporting Liești-hez látogat, a 14. játéknapon szabadnapos lesz, míg a 15. fordulóban a Bákói Aerostarnál zárja az évet.

„Egyszerűen átok ül rajtunk. Nagyszerű első félidőnk volt, de nem tudtunk betalálni. A második félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, mi pedig az ötösről sem tudtunk gólt szerezni. Több lehetőségünk volt, de nem tudunk élni velük.

Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, sajnos a második félidőben eszközölt cserék miatt romlott a csapat játéka

– összegzett Gálhidi György, az SZFC edzője.

Az FK Csíkszereda kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszott a CSM Focșani otthonában, míg a Kézdivásárhelyi KSE 2–0-ra alulmaradt a Sănăteatea Darabani vendégeként.

Labdarúgó 3. Liga, 12. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–2 (0–0),
gólszerzők: Alupoaie (46.), Botia (72.).
SZFC: Filip Ricardo – Szabó Géza, Székely Ervin, Tankó Előd, Kicsi Zoltán, Péter Mózes (Modra Lehel, 79.), Györgydeák Apor, Marius Radicof, Csifó István (Márton Attila, 62.), Czimbalmos Zalán (Ajrullahu Izet, 46.), Ribarics Roland (Katona Arnold, 58.).

 {Z1}

{S1}