Felborult egy teherautó, meghalt a sofőr

Székelyhon 2017. november 09., 21:20

Felborult egy teherautó csütörtök este hét óra körül Tusnádfürdőn, a sofőr életét vesztette, két utasát pedig a helyszínen látták el. A baleset ugyanott történt, ahol nyáron egy üres üvegeket szállító kamion borult fel.

Fotó: Pinti Attila

Pótkocsis teherautó borult fel az E578 jelzésű európai út tusnádfürdői szakaszán csütörtök este hét óra körül, a balesetben életét vesztette a gépjármű 52 éves sofőrje, B. M., két utasát – egy férfit és egy nőt – pedig sokkos állapotban, de nem súlyos sérülésekkel a helyszínen látták el – tudta meg a balesetnél tartózkodó kollégánk. Ott vannak a mentőszolgálat, a műszaki mentők, a SMURD és a rendőrség egységei, jelenleg félsávos útlezárás van érvényben.

Fotó: Pinti Attila

A Kovászna megyei, krumplit szállító teherautó Csíkszereda irányából tartott Sepsiszentgyörgy felé, és egyelőre tisztázatlan körülmények között borult fel pontosan ugyanott, ahol idén júliusban felborult egy üres üvegeket szállító kamion.

Fotó: Pinti Attila

A szemtanú szerint – aki segített a sérültek kiszabadításában – a sofőr a helyszínen szörnyethalt: ahogy borult fel a jármű, vélhetően egy tábla tartórúdja belefúródott a gépjárművezetőbe.

Fotó: Pinti Attila

Akárcsak júliusban, ezúttal is felbukkant egy medve a baleset helyszínén, a mentés alatt a nagyvad átsétált a mentő- és a rendőrautó között.

Fotó: Pinti Attila

{K1}

{A}