Az SZKC játékosai farkasszemet néznek régi edzőjükkel

Pál Gábor , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. november 09., 15:24

Rangadóra készül a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Bölények Ligája 10. fordulójában. Szombaton 17.30-kor a Bukaresti CSM-et fogadja a városi sportcsarnokban.

Onyejekwe, Szász és Caba is ellenfélként tér vissza Udvarhelyre Fotó: Pál Árpád

A bajnokság előző öt fordulójának eredményeit figyelembe véve a CSM van a legjobb formában, 12 pontot gyűjtött: a Temesvári Polit házigazdaként 23–21-re, a Jászvásári Polit vendégként 28–25-re, a címvédő Dinamót házigazdaként 32–20-ra, a CSM Focșani-t vendégként 27–24-re verte. Legutóbb viszont otthon 26–27-re kikapott a Tordai Potaissától. Ezzel szemben az SZKC csak nyolc pontot gyűjtött: Nagybányán 27–25-re kikapott, itthon ikszelt a Dunărea Călărași-sal (24–24) és a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC-val (25–25), továbbá Vasluion 31–19-re, a CSU Suceava vendégeként pedig 31–26-ra nyert.

Érdekesség, hogy a fővárosi együttesnél dolgozik az udvarhelyiek korábbi edzője, Vlad Caba, aki korábban több mint hét évig irányította az SZKC-t.

De nemcsak a tréner lesz ismerős az udvarhelyi nézők számára, hanem több játékos is. Így például Szász András beállós és Chike Onyejekwe balszélső ugyancsak több évig játszott Vlad Caba irányítása alatt a piros-fehér mezben, de Ionuț Ciobanu kapus és Ionuț Ramba átlövő is megfordult a székely csapatban.

Caba: Udvarhelyen töltöttem legszebb éveimet

Lelkileg szörnyen nehéz és nagyon furcsa lesz ellenfélként visszatérni Székelyudvarhelyre – vallja Vlad Caba. A 47 éves szakember szerint udvarhelyi munkássága azért tarthatott olyan sokáig, mert kiválóan működött az érintett felekkel fenntartott kapcsolata. „Az SZKC-nél nagyon nagy szabadságot kaptam a csapattal kapcsolatos szakmai döntések terén, remélem, hogy ez a CSM-nél is így lesz. Itt azonban más a stílus” – ecsetelte.

Fotó: Pál Árpád

Caba, mint ismert, áprilisban mondott le a KC vezetőedzői tisztségéről, a fővárosi önkormányzat által finanszírozott klub gárdájának szakmai irányítását pedig bő egy hónapja vette át. Ezért ott már egy olyan kész keret várta, amely megfogalmazása szerint nem az ő kritériumai alapján lett összeállítva. „De van benne lehetőség. Persze problémák is vannak, mert még csiszolódni kell. Új játékosok, eltérő látásmóddal. Legyen most akármilyen nehéz is, félre kell tenni a múltat a meccs idejére,

a pályán most ellenfelek leszünk, de azon kívül életre szóló barátságok köttettek, amelyek nem múlnak el.

Székelyudvarhelyen töltöttem el eddigi legszebb éveimet, amit soha nem felejtek el” – fogalmazott.

Megjegyezte, az udvarhelyi csapat átalakult a nyáron, sok olyan kézilabdázó érkezett, akiket ő már nem ismer. „Fejlődik a csapat, erőnlétileg pedig nagyon erős. Az edzőjük rendkívül tapasztalt és jó szakember, ezért csakis elképesztően nehéz mérkőzésre számíthatok ellenük” – magyarázta.

Jelenleg az SZKC az 5. helyet foglalja el a ranglistán, 17 ponttal rendelkezik, míg a fővárosiak a 7. pozícióban állnak, két ponttal lemaradva. Tavaly házigazdaként 26–25-re nyertek az udvarhelyiek a CSM ellen, Bukarestből pedig egy ponttal tértek haza (29–29 lett a végeredmény). A Székely Medvék szurkolócsoport egy órával a meccs előtt gyűl össze a Szigeti Bisztróban. Jegyeket a találkozó napján a helyszínen lehet beszerezni, a kassza másfél órával a kezdő sípszó előtt nyit.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 10. forduló:

Nagybányai Minaur–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC (csütörtök, 18), Fogarasi VSK–CSU Suceava (péntek, 18 óra), Székelyudvarhelyi KC–Bukaresti CSM (szombat, 17.30, Digi Sport, Telekom Sport), Tordai Potaissa–Temesvári Poli (szombat, 18 óra), Dunărea Călărași–HC Vaslui (vasárnap 11 óra, TVR 2), CSM Focșani–Jászvásári Poli (vasárnap, 18.30), Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo (vasárnap, 20 óra, Digi Sport, Telekom Sport).