Tamás Sándorral riogat Gyurcsány

Bíró Blanka 2017. november 08., 18:10

Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök arcát, nyilatkozatát felhasználva kampányol a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt követelve, hogy vonják meg a határon túliak szavazati jogát.

Forrás: Facebook

Az RMDSZ háromszéki elnökének fotójával illusztrált, fizetett hirdetésben idézik Tamás Sándort, aki korábban azt mondta: „Igen, az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa munkáját, és ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választásokon is, amikor Erdélyből 65 000 szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez”.

Gyurcsány Ferenc – mint ismeretes – kitart amellett, hogy ne szavazhasson, aki nem élt, vagy nem él Magyarországon, és ehhez gyűjti az aláírásokat.

„Már csak a DK képviseli, hogy ne szavazhasson, aki nem élt itt! Szerintünk azé a döntés, aki itt él, itt adózik, itt tanul, itt neveli a gyerekeit vagy ide fog hazatérni. Ha egyetértesz, kattints és írd alá az aláírásgyűjtő ívünket! Úgy könnyű fideszesnek lenni, ha nem viseled a döntésed következményeit, nem itt adózol, nem itt tanulsz és nem itt mész kórházba” – olvasható a felhívásban. Tamás Sándor az ügy kapcsán kifejtette,

Gyurcsány Ferenc lealacsonyította a magyar nemzeti eszmét, tönkretette Magyarországot.

Megtett mindent, amit tudott, ennyire volt képes. Biztos vagyok benne, hogy folytatná, ha lehetőséget kapna. Róla a magyar állampolgárok a választás alkalmával nyilvánítanak véleményt. Ott leszünk mi is!

– szögezte le Tamás Sándor. A háromszéki politikus ugyanakkor felháborítónak tartja, ahogy Gyurcsány mindenkit letegez. „Édesanyámat is, aki magyar állampolgárnak született 1943-ban Kézdiszentléleken” – mondta. Szerinte Gyurcsánynak bocsánatot kellene kérnie.