Ne dőljön be az átverésnek, nem kap ingyen jegyeket a Wizz Air légitársaságtól

Tamás Attila 2017. november 08., 17:17

Adathalász oldal ígér ingyen repülőjegyeket a Wizz Air légitársaság nevét és arculatát használva. Az átverős oldal egy rövid kérdőív kitöltését követően két ingyen jegyet ígér, amihez a személyes adataink megadásával „juthatunk hozzá”.

A nyereményjátékban meghirdetett repülőjegyekkel nem fogunk messzire jutni, ugyanis átverés az egész. Illusztráció Fotó: Boda L. Gergely

Ki lettél választva a kérdőívünk kitöltésére, amellyel 2 ingyenes Wizz Air jegyet nyerhetsz! Már csak 332 jegy maradt, úgyhogy siess! – ezzel a szöveggel veri át a gyanútlan felhasználókat egy, a Wizz Air légitársaság arculatát használó és az eredetihez hasonló domainnal operáló weboldal, amelynek linkjét a napokban többen is megosztották abban a hiszemben, hogy repülőjegyeket nyertek.

Mint azt a Wizz Air hivatalos Facebook-oldalán közleményben jelezte több web- és Facebook-oldal is az övékéhez hasonló domainnal és arculattal próbálja átverni a gyanútlan klienseket.

A légitársaság emlékeztet, hogy hivatalos weboldaluk továbbra is a wizzair.com, és minden általuk indított promóciót és versenyt ezen és a hivatalos közösségi oldalaikon tesznek közzé.

A Wizz Air azt tanácsolja, hogy ne kattintsunk azokra a linkekre, amik nyereményeket hirdetnek a nevükben. Mint írják, megteszik a szükséges jogi lépéseket azok ellen, akik a légitársaság nevében félrevezetik a gyanútlan klienseket.