Ebben az autószerelő tanműhelyben tartják a lépést a korral

Kápolnási Zsolt 2017. november 06., 18:47

Átadták a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola felújított autószerelő tanműhelyét. Kálmán László mester szerint a műhelyben ötvennyolc diák gyakorlatozik, akik a 2017–2018-as tanév végéig már az új eszközök segítségével sajátíthatják el a mesterséget.

Az átadáson Fotó: Eötvös József Szakközépiskola

Az új berendezések segítségével – melyeket a Bethlen Gábor Alaptól kapott ötmillió forintos támogatásból szereztek be – olyan munkafolyamatokat sikerül majd megvalósítani, amelyekre eddig nem volt lehetőség. Így például a lámpafények beállítása a legmodernebb lámpabeállító készülékkel történhet,

olajcserénél pneumatikus olajkiszívó berendezést használhatnak, a motorhibákat laptopról vezérelt autóteszter segítségével állapíthatják meg, kézikulcsok helyett pedig pneumatikus csavarozó pisztolyokkal húzhatják meg a csavarokat.

Továbbá két elektrohidraulikus autóemelőt, hidraulikus prést, eszterga-maró-fúrógépet, ipari kompresszort, csapágylehúzó készletet, részecskeszűrő berendezést, digitális akkumulátortesztert, fékszerelőkészletet, menetvágó- és menetmetszőkészletet, digitális tolómétert, akkumulátortöltőt és motorindítót is vásároltak. Ugyanakkor az iskola forgalmi szaktermében érintőképernyős számítógépeket és videovetítőt szereltek fel.