Konyhába tört be egy medve Tusnádfürdőn, a lakók hiába hívták a 112-őt

Molnár Rajmond 2017. november 01., 12:14

Kirámolta a hűtőszekrényt, még a „kikavart vinetát” is felfalta egy medve szombat hajnalban a tusnádfürdői Olt utca egyik lakásában. A lakók a 112-es sürgősségi telefonszámon kértek segítséget, de a hatóságok éppen egy másik medveriasztás miatt nem tudtak közbelépni.

A lakók félnek, hogy a medve bármikor visszatérhet. Illusztráció Fotó: Sándor Csilla

„A medve betörte a konyha bejárati ajtóját, majd bejött.

Kinyitotta a hűtőt, kivette a zsírt és a kikavart vinetát (padlizsánkrémet), majd az egészet kivitte az udvarra, s megette. A nagy zajra a férjem kiment a konyhába, a hűtő fényénél meglátott egy nagy feketeséget a konyha közepén. Felgyújtotta a villanyt, a medve ott volt tőle egy lépésnyire. Szerencsére a medve megfordult és elment

– mesélte lapunknak Domokos Ibolya, akinek otthonába hatolt be a vadállat.

Elmondta, amint észlelték, hogy betört a medve,

azonnal hívták a 112-es egységes sürgősségi telefonszámot, azonban azt a választ kapták, hogy nincs, akit küldjenek, mert korábban egy közeli panzióhoz kellett embereket küldeniük, feltehetően a szóban forgó vadállat elriasztása miatt.

„Ez felháborító. Akkor most állatvédők vannak, de embervédők nincsenek?” – fakadt ki Domokos Ibolya. „Nagy szerencsénk volt, hogy a férjemet nem támadta meg és nem törte össze a berendezést. Ha pedig nem megy el magától, ki tudja mi történik?

Van egy 12 éves gyerekünk, ő is nagyon megijedt, azóta éjszakánként többször is felriadt álmából, hogy jön a medve

– tette hozzá.