Gyergyószéken is jelezték az adományozók: fontos számukra embertársaik sorsa

Baricz-Tamás Imola 2017. október 14., 18:41

Hetedik alkalommal gyúltak gyertyák pénteken este a hátrányos helyzetben lévőkre való odafigyelés jelképeként Gyergyószentmiklóson. Az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akció része volt a pénzadomány-gyűjtés is.

Minden meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás is a nélkülözőkkel Fotó: Baricz Tamás Imola

A Gyulafehérvári Caritas hagyományos akciója során gyertyákkal, mécsesekkel világítanak meg egy-egy teret. Minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. A cél az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás azokra, akik a társadalom peremére szorultak.

Gyergyószéken Alfaluban, Gyergyóremetén, Maroshévízen és Ditróban is lehetőséget teremtettek arra, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal láthatóan is kifejezhessék: minden nehézség ellenére fontos a lakók számára a közösségük, és érdekli embertársaik sorsa.

Fotó: Baricz Tamás Imola

Alfaluban 2050, Remetén 1103, Ditróban 901, míg Gyergyószentmiklóson 1698 lej adományt összesítettek a szervezők.

A hátrányos helyzetben lévőkre való odafigyelést, a szolidaritásra való hangolódást a Salamon Ernő Gimnázium diákjai, a SzínKron csoport két tagja, Kedves-Tamás Hanga és Ambrus Nándor a zene nyelvén segítette. A rendezvényen közreműködtek a Fogarasy Mihály középiskola diákjai is.

{K1}