Folytatja jó sorozatát a Sportklub

Székelyhon 2017. október 13., 22:33

Fordulatos mérkőzésen, 2–3-ről 5–3-ra fordítva győzött pénteken este a Csíkszeredai Sportklub a MAC Budapest ellen a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. Sorozatban negyedik győzelmüknél tartanak a bajnokságban a csíkiak.

Fotó: Gecse Noémi

Jól kezdte a mérkőzést a tavalyi ezüstérmes MAC pénteken este a csíkszeredai Vákár Lajos műjégpályán, Jokila már a 3. percben megszerezte a vezetést (0–1), és az első tíz perc játék képe alapján sokan a nézők közül a MAC győzelmére tippeltek. A játékrész közepén azonban egy szép, gyors ellentámadás végén Fabus kiegyenlített (1–1).

A második harmad Antal Zsombor góljával kezdődött (2–1), de ezután egymást követően két védelmi hibát követett el a Sportklub, a MAC 11 másodperc alatt kétszer is eredményes volt (2–3).

Fotó: Gecse Noémi

Szép hokit játszottak a csapatok, gólhelyzetek sorozata alakult ki mind a két kapunál, a 38. percben a Sportklub kihasználta emberelőnyét, Fabus közelről becsúsztatta a vendégkapuba a korongot (3–3).

Az utolsó játékrészt a MAC kezdte jobban, az első támadásnál lőttek egy kapuvasat, majd a 43. percben a sportklubos Molnár Zoltán gólt lőtt a levegőből (4–3). A történteket a játékvezetők visszanézték, nem láttak szabálytalanságot, és a nézők nagy örömére érvényesítették a gólt.

{P24}

Nagy erőket mozgósítva támadott a MAC, a Sportklub pedig okosan védekezett, Onodi Ottó kapus ezúttal is remekül teljesített. A csíkiak ellentámadásokkal próbálkoztak. Az egyik ilyen elfutásnál szabálytalankodtak a vendégjátékosok, az emberelőnyt pedig újra gólra váltotta a kék-fehér alakulat, a fiatal Rokaly Szilárd egy bulit követően gyönyörű gólt lőtt a hosszú felső sarokba (5–3).

Az utolsó két percben a MAC Arany Gergely kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, az eredmény azonban már nem változott. A Erste Liga szinte minden csapatában játszik legalább egy csíki játékos, a MAC-nál a 18 esztendős Fejes Nándor végig a jégen volt.

Fotó: Gecse Noémi

A Sportklub szombaton, október 15-én 18 órától a Vienna Capitals farmcsapatát fogadja.

Mestermérleg

Leo Gudas, a Sportklub vezetőedzője: „Elkövettünk pár védekezési hibát, ezek miatt az első két harmad elején hátrányba kerültünk. Viszont innen saját játékunkat játsszva sikerült egyenlítenünk, majd megnyerni a meccset. A siker kulcsa a remek védekezésünk volt, illetve a fegyelmezett játékunk. Minden sorunk, illetve minden játékosunk jól teljesített, ezért elismerés jár nekik.”

Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője: „Őszintén, azt gondoltam, hogy túl vagyunk a csapattá válás szakaszán, és sokkal jobban értjük már azt, hogy mi az ami minket sikerre fog vinni, illetve hogy mi ennek a keretnek a veszélye. Nem tudnám azt mondani, hogy nem dolgozunk keményen, csak bizonyos helyzeteket meg akarunk oldani ügyesen, amelyeket csak erősen lehet. Vannak helyzetek, amelyeket csak küzdelemmel lehet megoldani, nem csak képességekkel. Ezeket túl sokszor próbáljuk megspórolni. Azt gondoltam néhány mérkőzés tapasztalata után, hogy ezeken túl vagyunk, de sajnos ma bebizonyosodott, hogy nem. Ezzel állandóan foglalkoznunk kell. Ahhoz, hogy mi igazán csapattá váljunk, ahhoz mindenkinek a munka minden részét el kell vállalnia.”

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–MAC Budapest 5–3 (1–1, 2–2, 2–0),
gólszerzők: Peter Fabus (10. és 38. perc), Antal Zsombor (21.), Molnár Zoltán (43.) és Rokaly Szilárd (50.), illetve Jarmo Jokila (3.), Keegan Dansereau (22.) és Nagy Krisztián (22.).
Büntetőpercek: 4 és 14.
Kapura lövések: 40–34.
Játékvezetők: Csata Attila és Csomortáni Zsolt, illetve Rédai Botond és André Attila.