Volt játékosa is betalált a Progymnak

Székelyhon 2017. október 13., 21:20

Fegyelmezett hokival nyert a Gyergyószentmiklósi Progym a Galaci Dunărea vendégeként a román jégkorongbajnokság alapszakaszának péntek esti meccsén.

Az első meccset aránylag könnyedén mgnyerte a Porgym. Szombaton ismét pályára lép. Archív Fotó: Barabás Ákos

Bár a hazaiak szereztek vezetést, a csíkszeredai Hildebrand Szabolcs által szerzett gól nem jelentett sokáig előnyt számukra, ugyanis Csergő Hunor nem sokkal később egyenlített.

A második harmadban a két légiós, Václáv Novak és Szergej Csernenko volt eredményes a gyergyói együttes részéről, és erre nem tudtak válaszolni a galaciak.

Jöhetett az utolsó felvonás, amelyben hét és fél perccel a meccs vége előtt Vitalij Kiricsenko három gólra növelte a Progym előnyét, és ebből csak egyet sikerült lefaragnia a Dunăreának, mégpedig a gyergyószentmiklósi Góga Attila szerezte azt a találatot.

A 35 éves Góga hosszú éveken át játszott a piros-fehér mezben, majd átigazolt a Csíkszeredai Sportklubhoz, ahonnan két évvel ezelőtt a Dunăreához szerződött.

Az első meccsen tehát 4–2-re nyert a Progym, szombaton pedig újabb győzelemre készül a gyergyói csapat: ismét 18.30-kor kezdődik a két csapat összecsapása a galaci jégcsarnokban.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Galaci Dunărea–Gyergyószentmiklósi Progym 2–4 (1–1, 0–2, 1–1),
gólszerzők: Hildebrand Szabolcs (10.), Góga Attila (55.), illetve Csergő Hunor (12.), Václáv Novak (24.), Szergej Csernenko (36.), Vitalij Kiricsenko (54.)
Büntetések: 14 és 6 perc.