Vereséggel kezdett a Sepsi SIC

Sánta Imre 2017. október 13., 00:16

Nem termett babér a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC számára Lengyelországban, ahol a női kosárlabda FIBA Európa Kupa első mérkőzésén tizenöt pontos vereséget szenvedett az Energa Torun otthonában.

Sok szurkoló elkísérte a szentgyörgyi csapatot Fotó: Kilin Andrea

Nem utazott el a csapattal Lengyelországba az amerikai Adrianne Webb, aki egy bajnoki mérkőzésen szenvedett izomszakadást, és habár a szintén sérült Annemarie Gödri-Părău és Ružica Džankić ott voltak a kispadon, a játékot már nem tudták vállalni.

Webb helyére még az utolsó pillanatban sikerült leigazolni egy amerikai kosarast, Sydney Wallace személyében, azonban játékán látszott, hogy még időre van szüksége, hogy beépüljön a Zoran Mikes által kigondolt szerkezetbe.

Jól kezdődött az összecsapás a zöld-fehérek számára, hiszen éppen Wallace indított egy hárompontossal, de nem késlekedtek a válasszal a hazaiak sem, akik két perc elteltével átvették a vezetést (6–5).

Marshall és Stoenescu azonban újból előnyhöz juttatta a háromszékieket (6–9), és miután Cain egyenlített, Stoenescu hárompontosával ismét a Sepsinél volt az előny (9–12). Innen viszont többnyire a lengyelek akarata érvényesült, akik Mansfield vezényletével átvették a játék irányítását, és tíz perc játékidő után négypontos különbséget alakítottak ki (22–18).

Fotó: Kilin Andrea

A folytatásban Skobel tripláival már tíz ponttal vezettek a lengyelek (28–18), amire még volt válaszuk a zöld-fehéreknek, hiszen sikerült felzárkózniuk (28–24), de ez túl kevésnek bizonyult. A nagy formában játszó Skobel játékára nem talált ellenszert a szentgyörgyi védelem. Tlumak és Rasheed is rendre betalált a gyűrűbe, így fokozatosan nőtt a hazaiak előnye (45–31).

Zoran Mikes tanítványai ekkor még megpróbálkoztak egy hajrával, és szünetig valamelyest faragni tudtak hátrányukból (47–39).

Térfélcsere után a háromszékiek még egy ideig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, és adott pillanatban Stoenescu és Marshall eredményes játékának köszönhetően sikerült közelebb is kerülniük (55–50). Ekkor azonban következett a lengyel csapat részéről egy 9–0-s sorozat, ami lényegében el is döntötte a mérkőzés sorsát, hiszen ezzel tizennégy pontra nőtt a hazaiak előnye (64–50).

Fotó: Kilin Andrea

A találkozó végéhez közeledve a mérkőzést csupán hét játékossal végigjátszó toruniak visszavettek a ritmusból, és ennek következtében a zöld-fehéreknek sikerült döntetlenre hozniuk a záró negyedet, azonban ez csak egy nagyarányú vereség elkerülésére volt elegendő. A végeredmény: 84–69.

A mérkőzés legjobbjának a 27 pontot szerző és 8 lepattanót begyűjtő Skobel bizonyult, míg a Sepsi SIC legeredményesebb játékosa Marshall volt, 20 ponttal és 7 lepattanóval. A háromszékiek számára az európai kaland október 18-án, szerdán folytatódik, amikor a Sepsi Arénában fogadják a török Hatay együttesét.

Fotó: Kilin Andrea

Női kosárlabda, FIBA Európa Kupa, D csoport, 1. forduló, Torun:
Energa Torun – Sepsi SIC 84–69 (22–18, 25–21, 20–13, 17–17).
Torun: Mansfield 9, Skobel 27 (4x3), Tlumak 13 (3x3), Rasheed 7 (1x3), Cain 13, Grigalauskyte 8, Maliszewska 7 (1x3). Edző: Algirdas Paulauskas.
Sepsi SIC: Fontaine 5, Kress 9 (1x3), Wallace 9 (1x3), Marshall 20 (1x3), Stoenescu 17 (5x3), Kilin 2, Hamilton-Carter 4, Huțanu 3. Edző: Zoran Mikes.

A csoport másik mérkőzésén:
Hatay (török) – Piestanske Cajky (szlovák) 82–58 (18–12, 29–13, 17–13, 18–20).