Tartós élelmiszerekkel segítik a keresztúri otthon lakóit a székelyudvarhelyi diákok

Széchely István 2017. október 12., 20:02

Vallásoktatójuk segítségével gyűjtést szerveznek a székelykeresztúri, súlyosan fogyatékos gyerekek elhelyezőközpontja számára a székelyudvarhelyi Benedek Elek Elméleti Líceum diákjai.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az elhelyezőközpont a megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság minden alárendelt intézményével egyetemben azért került lehetetlen anyagi helyzetbe, mert az igazgatóság nem kapta meg az állami finanszírozást az utolsó negyedévi működéséhez.

{K1}

A székelyudvarhelyi iskolában a hír hallatán döntöttek arról, hogy segítenek az otthon lakóin.

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum unitárius vallásóráira járó gyerekek a kezdeményezői ennek a hétfőtől péntekig zajló akciónak. Hallottuk, hogy nagy bajban van a gyermekvédelemnek ez a része, különösképpen a halmozottan fogyatékos gyerekek helyzete szomorú, ezért a diákokkal együtt megbeszéltük, és 'Tegyünk jót!' jelszóval megszervezzük a gyűjtést

– mondta Csáki Levente kobátfalvi unitárius lelkipásztor, a pedagógiai iskola vallásoktatója.

Hozzáfűzte, beszélt az elhelyezőközpont igazgatónőjével, aki elmondta, hogy

már a vécépapír is hiánycikk náluk,

ezért higiéniai és piperecikkeket, gyermek- és felnőttpelenkát, valamint tartós élelmiszereket gyűjtenek az iskolában, de pénzt nem. Az adományok elszállítását egy szülő vállalta, így juttatják majd el pénteken a székelykeresztúri elhelyezőközpontba. Csáki Levente kiemelte, azért szervezik meg az akciót, hogy ráirányítsák a figyelmet a problémára, és remélik, ragadós lesz a példa.