Adókedvezmény a traktortulajdonosoknak és a kisjövedelműeknek

Gergely Imre 2017. október 12., 18:18

A 2018-as évre adókedvezményekben részesülhetnek Gyergyószentmiklóson a mezőgazdasági haszongépjárművel, illetve a minimálbérnél kisebb jövedelemmel rendelkező belterület tulajdonosok – tájékoztat a városháza.

A mezőgazdasági géppel rendelkezők is kérhetnek adókedvezményt. Illusztráció Fotó: Pál Árpád

A jövő évi adókedvezmény érvényesítéséhez még idén az önkormányzat pénzügyi osztályán le kell jelenteni az aktuális helyzetet, jövedelmet. 50 százalékos adókedvezményben részesülnek azok a személyek, akik mezőgazdasági haszongépjárművel rendelkeznek. Az adókedvezmény érvényesítéséhez az önkormányzat pénzügyi osztályán le kell adni egy kérést, és a gépjármű birtoklását bizonyító aktákat. Azok a személyek, akik jövedelme 456 lej és az országosan megállapított minimálbér közé esik, 25 százalékos adókedvezményben részesülnek, míg a 456 lej alatti jövedelemmel rendelkezők, 50 százalékos adókedvezményben részesülnek a belterületi adók kifizetésénél.

Az érintett személyek az adókedvezmény igénylési kérése mellé jövedelemigazolásukat kell leadják, valamint a terület birtoklásáról szóló aktát és a személyazonossági bizonyítványuk másolatát.

Fontos tudnivaló, hogy

a kéréseket még ebben az évben be kell nyújtani.

Akik jogosultak lennének, de idén nem adják le kérésüket, nem kaphatnak adókedvezményt a jövő év folyamán.