Visszavághat a bákói csapatnak az FK Csíkszereda

Székelyhon 2017. október 12., 17:23

Veretlen együttes, a tabella harmadik helyen álló Bákói Aerostar otthonában játszik pénteken délután az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Liga 8. fordulójában. A csíkiak győzni szeretnének a moldvai városban.

A múlt szezonban az Aerostar épp a csíkiak mögött, a 4. helyen végzett. Archív Fotó: Veres Nándor

Az FK Csíkszereda már játszott idén ősszel a repülőgépgyár csapatának otthonában, Román Kupa 3. körében a csíkiak 2–0-s vereséget szenvedtek Bákóban. A kupasorozat mellett az Aerostar a bajnokságban is remekül szerepel, Bákó egyedüli harmadosztályos csapata hét mérkőzéséből négyet megnyert, három összecsapáson pedig döntetlent ért el.

„Nagyon nehéz feladat előtt állunk, a fiúk ismerik az ellenfelet, tudják, hogy kiváló játékerőt képvisel. Mi azonban győzni megyünk, azzal a céllal lépünk pályára, hogy elhozzuk mind a három pontot. Tudatában vagyunk, hogy az Aerostar maradt Bákó megye egyetlen csapata, amely az első három ligában szerepel, és hogy a kupában is jó eredményeket ért el.

Remélem, egy jó csapat ellen jó eredményt érünk el.

A keretből senki sincs eltiltva, és az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó két játékosunk, Lőrincz József és Cătălin Savin is rendbe jött, mindketten játékra készen állnak” – nyilatkozta Bálint László György, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Lieşti visszakapta pontjait

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a bajnokság kezdetekor kiadott egy közleményt, amelyben az állt, hogy a Sporting Lieşti együttese 6 pont büntetéssel kezd. Ezen a héten a Galac megyei csapathoz egy újabb átirat érkezett, amelyben az olvasható, hogy mégsem vonják le a 6 pontot.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 8. forduló
Pénteken 15 órától:
Bákói Aerostar–FK Csíkszereda.
Szombaton 15 órától: 
Galaci Suporter Club Oțelul–Kézdivásárhelyi KSE,
Székelyudvarhelyi FC–Avântul Valea Mărului,
Galaci Metalosport–Sporting Liești,
Szászhermányi FC–Románvásári VSK,
CSM Focșani–CSM Pașcani,
Bucovina Rădăuți–Sănătatea Darabani.
A Barcarozsnyói Olimpic Cetate szabadnapos lesz.

{S1}