Galacra utazik a Progym

2017. október 12., 15:53

Két galaci meccs vár a Gyergyószentmiklósi Progym csapatára a román jégkorongbajnokság alapszakaszában, pénteken és szombaton a Dunărea fogadja a piros-fehéreket.

A korábbi évekhez képest meggyengült a Duna-parti csapat. Archív Fotó: Lukács Zsolt

Korábban a Steaua kétszer egymás után le tudta győzni Gogáékat, 5–4-re és 5–1-re. Ezután nagyon sima mérkőzéseken nagy különbséggel, 7–1-re és 9–0-ra kikaptak Csíkszeredában. Ekkor még azt lehetett gondolni, hogy ebben az évben a Duna-partiak lesznek a lemaradók. Ám közben megoldódtak a pályaproblémáik, és ez minden jel szerint komoly erőt is jelentett számukra, hiszen kedden a szezon eddigi legnagyobb meglepetését okozták: hosszabbítás és büntetők után 3–2-re legyőzték a Brassói Coronát.

Győzni mennek a piros-fehérek

„Mi csakis egy céllal megyünk Galacra, és ez nem más, minthogy meg akarjuk nyerni a két meccset, és megszerezni a hat pontot.

A héten ezekre a mérkőzésekre készültünk, és tudjuk, mire vagyunk képesek, tudjuk, hogyan dönthetjük el a javunkra a játékot.

Megvan az esély a sikerre, és ezt az esélyt ki akarjuk használni” – nyilatkozott Benedek Csaba, aki Jorgen Kryger Andersen edző segítőjeként tevékenykedik a Progymnál.

Mindkét nap 18.30-kor kezdődik a találkozó. A Keresztes Média közvetítése jóvoltából meg lehet majd nézni a mérkőzéseket a Progym Facebook-oldalát követve.

Ezen a hét végén még Steaua–Sportul Studențesc meccseket rendeznek a hazai bajnokságban, hétfőn pedig a szezon első Sportklub–Corona összecsapását lehet megtekinteni.