Megszakítaná rossz sorozatát az SZFC

Zátyi Tibor 2017. október 12., 14:58

Galac megyei együttest fogad a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 1-es szériájának 8. fordulójában. Szombaton 15 órától az Avântul Valea Mărului lesz az elenfél a sétatéri stadionban.

Tavaly Udvarhelyen játszották az odavágót. Archív Fotó: Pál Árpád

Jól kezdte a bajnokságot a Galac megyei csapat, hiszen hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott az FK Csíkszeredával, majd idegenben legyőzte Barcarozsnyót (2–1). Azonban jó sorozata hamar megszakadt, egymás után négy vereség következett: otthon a Sporting Liești-től (1–3), a Bákói Aerostartól (1–3) és a Galaci Oțelultól (1–4), illetve Szászhermány vendégeként (0–4).

A Székelyudvarhelyi FC sincs jó formában, legutóbbi három bajnokiján rendre alulmaradt. A Bucovina Rădăuți (0–2) és a CSM Pașcani (2–3) otthonában kikapott, míg hazai pályán nem bírt a Sănătatea Darabani együttesével (1–4). A csapat jelenleg tizenegyedik a táblázaton, szombati ellenfele pedig a tizenharmadik.

„Sebeinket nyaldostuk a héten. Mindenkit nagyon rosszul érintettek az utóbbi vereségek, hiszen olyan meccseken buktunk el, amelyeken be kellett volna húznunk a győzelmet, nagyon számítottunk azokra a pontokra.

A kezdő sípszó után nagyon gyorsan elfogy az önbizalmunk, az ellenfélé pedig megnő. Továbbra is szűk a keretünk, a fiatalok nevezésével is gondban vagyok.

Balázsi Attila betegséggel bajlódott a héten, nem is edzett velünk. Györgydeák Aport a kezdőbe akartam nevezni, de az U19-es bajnokságban piros lapot kapott, így nem játszhat” – mondta a mérkőzés felvezetéseként Gálhidi György.

Az SZFC vezetőedzője nem számít könnyű meccsre, de bízik abban, hogy tanítványai valós tudásuknak megfelelően fognak játszani.

A figyelmünkkel van nagy baj, az előző két meccsen is védelmi hibák miatt kaptuk a legtöbb gólt. Remélem, ezeket a problémákat leredukáljuk, és jobban fogjuk őrizni a kapunkat

– tette hozzá a tréner.

Az előző szezonban is találkozott a két együttes, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Udvarhelyen az Avântul Valea Mărului 2–1-re győzött, míg idegenben gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Az FK Csíkszereda már pénteken pályára lép, a forduló rangadóján a harmadik helyezett Bákói Aerostar vendége lesz, míg az előző fordulóban bravúros győzelmet aratott Kézdivásárhelyi KSE az éllovas Galaci Suporter Club Oțelul otthonában játszik.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 8. forduló

Pénteken 15 órától:
Bákói Aerostar–FK Csíkszereda.

Szombaton 15 órától: 
Galaci Suporter Club Oțelul–Kézdivásárhelyi KSE,
Székelyudvarhelyi FC–Avântul Valea Mărului,
Galaci Metalosport–Sporting Liești,
Szászhermányi FC–Románvásári VSK,
CSM Focșani–CSM Pașcani,
Bucovina Rădăuți–Sănătatea Darabani.
A Barcarozsnyói Olimpic Cetate szabadnapos lesz.

{S1}