Szárhegyen hangol a bajnoki meccsre az Imperial Wet

Székelyhon 2017. október 12., 14:07

Hazai pályán játszik a teremlabdarúgó 1. Liga 6. fordulójában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal és a Csíkszeredai Imperial Wet is, míg a Marosvásárhelyi City’us és az FK Székelyudvarhely vendégként lép pályára.

A múlt szezonban még egymás ellen küzdöttek a pontokért a csíkiak és a gyergyóiak. Ezúttal barátságos meccset játszanak. Archív Fotó: Gecse Noémi

Nehéz mérkőzés vár a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsalra, ugyanis a háromszékiek pénteken a Temesvári Informaticát fogadják (18 órakor kezdődik a találkozó a Szabó Kati Sportcsarnokban).

Resicabánya csapatát látja vendégül a Csíkszeredai Imperial Wet vasárnap 18 órától az Erőss Zsolt Arénában. A Muncitorul épp a Hargita megyei csapat előtt áll a ranglistán, de Szőcs Loránd és tanítványai megelőznék.

Épp ezért még egy felkészülési mérkőzést is beiktattak, csütörtökön 19.30-tól, a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyóval játszanak barátságos mérkőzést a szárhegyi sportcsarnokban.

Jászvásárra utazik a Marosvásárhelyi City’us, ahol szombaton 16.30-tól a Poli CSM fogadja. Az eddig pont nélküli City’us-nak nagy bravúrra van szüksége, ha győzni szeretne. Mindkét együttes vereséget szenvedett az előző fordulóban: a moldvaiak Galacon kaptak ki 5–4-re, míg a vásárhelyiek Temesváron maradtak alul 10–0-ra.

Székely derbit rendeznek a 2. Ligában

Vendégként játszik a gyergyószentmiklósi futsalcsapat a 2. Liga 4. fordulójában. Az Inter Gyergyó újból Buzăuban lép pályára, ezúttal viszont a Fortius csapata fogadja (a Luceafărultól korábban 4–2-re kikaptak). A találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik. Hazaiként játszik a Gyergyóremetei Kereszthegy, mely a Kézdivásárhelyi KSE-t fogadja. A háromszékiek jelenleg a ranglista 3. helyén állnak, az újonc még egy pontot sem szerzett (a meccs vasárnap 19.30-kor kezdődik).
Késői rangadó

Déván rendezik a forduló rangadóját, az Autobergamo–Futsal Klub Székelyudvarhely összecsapást. Csütörtökre kellett halasztani a találkozót (18 órakor kezdődik), mivel a Hunyad megyei együttes házigazdája az UEFA Futsal Kupa 8-as selejtezőcsoportjának. Idén új lebonyolítási rendszert vezettek be az európai kupában, két részre osztották a selejtezőket. Az A zónák csoportjaiból az első három csapat, míg a B zónák csoportjaiból csak a csoportgyőztesek jutnak tovább a november 21–26. között rendezendő elit körbe.

Déva szerdán a máltai Luxol St. Andrews FC ellen kezdte el a menetelését (5–2-re nyert), csütörtökön 19 órától a bosnyák FC Mostar SG lesz az ellenfele, míg szombaton a nagy esélyes azerbajdzsáni Araz Nahicsevánnal zárja a csoportkört. Csupán a kvartett győztese jut tovább az elitkörbe.

{Z1}

{S1}