Így lángolt az autó az udvarhelyi parkolóban

Székelyhon 2017. október 12., 11:39

Kigyúlt és lángokba borult egy autó Székelyudvarhelyen csütörtök éjjel két óra előtt nem sokkal. A tüzet még az éjszaka folyamán eloltották, jelenleg a rendőrök és tűzoltók közösen nyomoznak az ügyben.

Fotó: Barabás Ákos

Tűzoltók és rendőrök közösen vizsgálják, hogy miért kapott lángra az autó a székelyudvarhelyi Nicolae Bălcescu utca mentén található tömbházaknál (a Matrica-garzonoknál) – tájékoztatta lapunkat a helyi tűzoltóság vezetője, hozzátéve, hogy őket éjjel két óra előtt hét perccel értesítették a tűzről.

Fotó: Barabás Ákos

A lángokat még az éjszaka folyamán megfékezték, jelenleg az autó letakarva, elkerítve áll a parkolóban. Információink szerint a hatóságok bűncselekmény elkövetésének gyanúját is vizsgálják. Székelyudvarhelyen egyébként úgy tudják, hogy a járművet id., illetve ifj. P. B. használta, akik ellen eljárás van folyamatban.

A Matrica-garzonoknál állomásozó BMW szinte teljesen megsemmisült, 80–90 százalékos kárt okozott a tűz – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Incze Miklós lapunknak megerősítette, az autó tulajdonosa a székelyudvarhelyi, negyvennyolc éves P. B. A tűz keletkezésének okát még nem sikerült megállapítani, a kivizsgálás tehát tovább folyik. A helyettes szóvivő még annyit közölt, hogy eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett rongálás címén.
A Hargita megyei tűzoltóság csütörtök délutáni hivatalos jelentésében is megerősítik, hogy az autó szinte teljesen kiégett, ugyanakkor a felcsapó lángok megrongálták a közvetlen közelben lévő földszinti tömbházlakás ablakkeretét. A tűzesetet feltételezhetően egy hibás vagy nem megfelelően szigetelt elektromos kábel miatt keletkezett rövidzárlat okozta – írják még a közleményben, melyben kitérnek az anyagiakra is: mintegy 82 ezer lejes kár keletkezett, illetve hozzávetőleg 50 ezer lej értékben sikerült megmenteni a javakat.

{A}