Jó úton halad a Maros KK anyagi problémáinak megoldása

Horváth Bálint Ottó 2017. október 12., 10:05

Első hazai bajnoki mérkőzésére készül a Marosvásárhelyi Maros KK az új szezonban: a Nemzeti Liga 2. fordulójának pénteki nyitányán a Goran Martiniccsal felálló SCM U Craiovát fogadja.

Martinic ellenfélként lép pályára a Tigrisek meccsén. Archív Fotó: Boda L. Gergely

Először Sánta Szabolcs, a Maros KK csapatkapitánya a hajrában elbukott galaci meccsről elmondta, nem játszottak rosszul, hiszen működtek a támadások, több mint nyolcvan pontot dobtak, de kiemelte, hogy sok labdát elvesztettek, az ellenfél pedig a kulcsfontosságú pillanatokban jobban összpontosított.

Nehéz összecsapásra számít pénteken 18 órától Craiova ellen, amely együttesnek agresszív a védekezése, és sok új játékosa van, többek között a Vásárhelyről átigazoló Goran Martinic is,

viszont bízik benne, hogy a szurkolók nagy számban érkeznek a Sportcsarnokba, és hozzásegítik őket a győzelemhez. 

Szászgáspár Barnabás vezetőedző szerint zsúfolt időszakban vannak, ugyanis két hosszú kiszállásuk volt, továbbá abba a csapdába estek, hogy megküzdöttek a Pitești elleni hazai győzelemért a kupameccsük visszavágóján, Galacon pedig érződött a fáradtság egyes játékosokon, főleg a svéd Jonathan Personon, aki szinte mindhárom eddigi meccset végigjátszotta.

Szászgáspár rámutatott, mihamarabb rendezniük kell a soraikat, és okosabban kell kezelnük a döntő helyzeteket, hiszen újabb kemény ellenféllel találkoznak.

Eddig jó iramban és megfelelő szinten teljesítettek, a továbbiakban pedig igazi csapatjátékra van szükségük. Erről beszélt George Trif másodedző is, aki szerint Galacon a sérüléséből felépült Deven Mitchellre hagyatkoztak, a többiek pedig visszább húzodtak, várva, hogy az amerikai befejezi a támadásokat.

Béres Lóránt klubelnök a Totalbaschet.ro kosárlabda-szakportálon megjelent információkra reagált, melyek szerint tovább súlyosbodott a csapat anyagi helyzete.

A klubvezető kijelentette, vélhetően pánikkeltés céljából jelent meg ez az írás, ugyanis szó sincs ilyesmiről, sőt tovább csökkentették adósságaikat, a csapat mellé újabb partnerek álltak, és a klub anyagi helyzete javulni kezdett.

Béres hangsúlyozta, új csapatuk van, a maradás mellett döntött játékosok és edzők elfogadták a helyzetet, éppen ezért megérdemlik, hogy a kosárlabdaszeretők támogassák őket.