Inkább legyen foltos, mint használhatatlan a terelőúti parkoló

Dósa Ildikó 2017. október 11., 20:06

Egy éve már, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivataltól ígéretet kaptunk a terelőúti parkoló felújítására, azonban mindeddig semmi nem változott, gödör gödröt ér. Előzetes helyzetfelmérés után hamarosan megkezdődik az őszi kátyúzás Székelyudvarhelyen, az illetékesek állítása szerint ezúttal n

Lassan már szerencsével sem kerülhetjük el a döccenést Fotó: Barabás Ákos

Már jó ideje okoz bosszúságot a gépkocsivezetőknek a székelyudvarhelyi terelőúton a Cérnagyár és több kis cég előtti parkoló állapota. A napközben meglehetősen forgalmas parkoló felületét mélyebbnél mélyebb gödrök tarkítják, amelyek esőzés idején kellemetlen meglepetést tartogatnak az óvatlan sofőröknek.

Szoktunk szülői panaszt kapni a parkoló állapota miatt, hogy sáros és kátyús, azonban ennél talán nagyobb gondot jelentenek a hetekig ott hagyott autók, odahúzott roncsok. Ezt többször jeleztük a helyi rendőrségnek is. Emellett egyre több a cég, sok helyet elfoglalnak az ott dolgozók autói. Nekünk reggel és délután lenne a legnagyobb szükségünk rá, azonban ekkor nehéz helyet találni

– mondta Koncz Melinda, a közeli Eszterlánc Napközi Otthon igazgatója.

„Gazdátlan autókról kaptunk bejelentést, arról már akkor intézkedtünk is, roncsokról nincs tudomásom. Jelenleg egy idegen rendszámú teherautó van ott, ennek utánanézünk" – reagált az igazgatónő szavaira László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

Nem is olyan régen, augusztusban javították a Nicolae Bălcescu utca ezen szakaszát, a közeli parkoló állapota viszont változatlan maradt. Tavaly szeptemberben ígéretet kaptunk a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályától, hogy a parkoló felújítását belefoglalják az idei költségvetésbe, s hogy a munkálatok előtt azt is megvizsgálják, hova vezethető el az esőzésekkor felgyűlő víz. Azonban máig semmi előrelépés nem történt az ügyben.

Érdeklődésünkre Ülkei Zoltán osztályvezető elmondta, hogy a napokban körbejárják a várost, és feltérképezik azokat a helyeket, ahol legnagyobb szükség van az őszi kátyúzásra. Azt ígérte, ezúttal nem feledkeznek meg az említett parkolóról sem.

Ha nem is teljesen, de legalább a gödrök egy részét betömjük

– mondta.