Megragadó képekkel illusztrált szórólapokkal csalogatnák Ditróba a turistákat

Pethő Melánia 2017. október 10., 17:57

Gyergyóditró turisztikai lehetőségeinek bővítése mellet a látnivalók minél szélesebb körben való megismertetését kívánja elérni a község. Az önkormányzat és a turisztikai információs iroda legfrissebb közös megvalósítását mutatták be kedden.

Barti Tihamér, Májer Szidónia és Puskás Elemér. A térség turisztikai lehetőségeit taglalták Fotó: Pethő Melánia

Kisfilmek, illetve 2000 darab, három nyelven feliratozott szórólap gazdagítja a község turisztikai információs irodájának reklámanyagát – újságolta a keddi sajtótájékoztatón Puskás Elemér polgármester.

Ezek által be tudjuk mutatni községünket, világgá tudjuk kürtölni turisztikai lehetőségeinket

– fogalmazott a községvezető.

A promóciós anyagokat a turisztikai iroda vezetője mutatta be. Májer Szidónia elmondta, nem az volt a cél, hogy információk sokaságát zsúfolják a kiadványokba, inkább arra törekedtek, hogy figyelmet megragadó képek, képsorok, illetve az elérhetőségek kerüljenek a reklámanyagokba.

Tavaly mintegy 300 személy kereste fel irodánkat, és idén szállásfoglalások is történtek. Apró lépések, de úgy tűnik, hogy minden évben kicsivel több haszna mutatkozik meg az iroda létének

– mondta a turisztikai létesítmény vezetője.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Barti Tihamér, a Hargita megyei önkormányzat alelnöke rámutatott, az idegenforgalom fejlődése szempontjából fontos, hogy minden település felmérje, összesítse lehetőségeit, ám a térség turisztikai potenciáljának kiaknázása szempontjából közös gondolkodásra van szükség.

Jó az, hogy Ditró tudatosan foglalkozik a turisztikai kérdéskörrel, erre az elkövetkezőkben egész Gyergyószéken nagyobb hangsúlyt kell fektetni, lévén, hogy a térség összességében »eladhatóbb« turisztikailag, mint a települések egyenként

– fogalmazott a megyei tanács alelnöke.