Csendőrök találták meg az eltűnt pásztort

Gergely Imre 2017. október 10., 15:21

A hegyek között, egy elhagyott esztenán töltötte a hideg éjszakát az a pásztor, aki a Hagymás-hegységben tévedt el, és akit hosszú keresés után találtak meg a gyilkostói hegyi csendőrök.

Egy esztenáról indult el egy eltűnt tehenet megkeresni a pásztor. Illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Amint a csendőrség közleményéből kiderül, szombat este nyolc órakor kért segítséget a 112-es sürgősségi hívószámon egy férfi, közölve, hogy egy esztenáról indult el egy eltűnt tehenet megkeresni, de maga is eltévedt, nem találja a visszavezető utat. Az illető szavaiból úgy következtettek, hogy

Gyilkostótól 22 kilométerre, a Hagymás-hegységben lehet a telefonáló. Három csendőr indult a helyszínre, de nem találták az eltűntet.

A keresést éjfélkor hagyták abba, amikor a köd és a sötét miatt ötven méter alá esett a látási távolság. A keresést nehezítette, hogy telefonon sem tudtak már kapcsolatba lépni a keresett személlyel, az illető nem válaszolt a hívásra. A csendőrök kora reggel kezdték újra a kutatást, és végül délelőtt tíz órakor rátaláltak a Neamți megyei Bodesti-ből származó 46 éves férfira, aki egy elhagyott pásztorszálláson húzta meg magát éjszakára. Elmondta,

éjszaka hallotta ugyan az őt kereső csendőrök kiáltásait, de nem mert előjönni és válaszolni, mert félt a vadállatoktól.

Telefonhívásokra azért nem válaszolt, mert a készüléke lemerült. A férfi nem szorult orvosi ellátásra, a csendőrök visszakísérték őt arra az esztenára, ahonnan elindult.

{A}