Felborult teherautó nehezíti a közlekedést a Cekenden

Székelyhon 2017. október 10., 10:34

Felborult egy farakományt szállító teherautó kedden reggel hét óra körül a 13A országúton, Máréfalva és Homoródfürdő között. A sofőrt könnyebb sérülésekkel az udvarhelyi kórházba vitték, a helyszínen pedig rendőrök irányítják a forgalmat, amíg sikerül teljesen felszabadítani az utat.

Fotó: Barabás Ákos

Székelyudvarhely irányából Csíkszereda felé tartott a teherautó, melynek 47 éves zetelaki sofőrje az egyik cekendi kanyarban – valószínűleg a túl nagy sebesség miatt – elvesztette uralmát a jármű fölött, és felborult a tehergépjármű, a rakomány pedig az úttestre került – tájékoztatta lapunkat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Gheorghe Filip hozzátette, a sofőrt könnyebb sérülésekkel az udvarhelyi kórházba vitték.

Fotó: Barabás Ákos

A felborult jármű a rakománnyal együtt gyakorlatilag másfél sávot elfoglal az úttesten,

ezért akadozik a közlekedés az érintett szakaszon. A rendőrök egyik irányban le is zárták a forgalmat, viszont félsávon, irányítva elengedik az autókat. A teherautó kerékre állítása, illetve a rakomány elhordása még jelenleg is zajlik, a közlekedés az út teljes felszabadítása után állhat helyre.

Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos

{A}