Jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel

Pethő Melánia 2017. október 09., 17:27

A szegény sorsúakra való odafigyelés jelképeként ismét mécsesek gyúlnak Erdély számos településén. Az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciót, amelynek része a pénzadomány-gyűjtés, október 13-án tartják.

Fotó: Mihály Csaba

A Caritas hagyományos akciója során gyertyákkal, mécsesekkel világítanak meg egy-egy teret. Minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. A cél az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás azokra, akik a társadalom peremére szorultak.

Ez az alkalom lehetőséget teremt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számára a közösség, és érdekli a szegény emberek sorsa. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt!

– olvasható a Gyulafehérvári Caritas által kiközölt meghívóban.

Az akcióhoz pénteken este 6 és 8 óra között lehet csatlakozni Gyergyószentmiklóson a művelődési ház előtt, Remetén a Cseres Tibor téren, Ditróban a Jakab Antal téren, Alfaluban a a Sövér Elek Iskolaközpont dísztermében, Maroshévízen a kultúrház előtt.

Tavaly több mint 40 ezer lej gyűlt össze

A Gyulafehérvári Caritas tavaly 16 helyszínen több mint 5300 személy részvételével szervezte meg az akciót, aminek keretében 42 294 lej gyűlt össze az elhelyezett perselyekben. Az adományokból több mint 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek és juttattak el élelmiszercsomagokat – olvasható a szervezet közleményében.