Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek a Héjjasfalva melletti balesetben

Székelyhon 2017. október 09., 09:51

Egy ember meghalt és kettő súlyosan megsérült hétfő reggel Maros megyében, Héjjasfalva és Szederjes között, amikor egy haszongépjármű egy személyautóval ütközött – jelenti az Agerpres hírügynökség.

Másfél órán keresztül folyt a mentés és helyszínelés, ezalatt hosszú autósorok alakultak ki az E60-as út érintett szakaszán Fotó: Infotrafic

A baleset hétfőn reggel nyolc óra előtt tíz perccel történt,

az áldozatok az összeroncsolódott autókba szorultak,

a segesvári tűzoltók dolgoznak kiszabadításukon – nyilatkozta a hírügynökségnek a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. Cristian Virag őrnagy hozzátette, az érintett szakaszon, az E60-as úton mindkét irányban lezárták a forgalmat. Mint később közölték, másfél órán keresztül folyt a mentés és helyszínelés, majd ezt követően indították újra a forgalmat.

A balesetet ittas állapotban vezető férfi okozta, a haszongépjármű vezetőjénél 0,36 mg/l-es alkoholszintet mértek – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az autóbalesetben Hegyi Péter, Héjjasfalva RMDSZ-es alpolgármestere vesztette életét – erősítették meg lapunknak a héjjasfalvi önkormányzatnál.

{A}