Ellenállhatatlan volt a Sportklub

Dobos László 2017. október 06., 22:22

Az idény legjobb játékával négygólos győzelmet aratott pénteken este a Csíkszeredai Sportklub a Vákár Lajos Műjégpályán. Leo Gudás és Hozó Levente edzők legénysége 5–1-re nyert a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a jégkorong Erste Liga alapszakaszában.

Fotó: Pinti Attila

Telt ház előtt, kiváló hangulatban, végig jó iramú hokit játszott a két együttes. A kemény, de végig sportszerű összecsapást megérdemelten nyerte meg a hazai gárda.

Az első harmad kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét kapunál akadtak tiszta gólhelyzetek, de a játékrész egyetlen találata egy szerencsés gól volt: Taratuhin az újvárosi kapu felé emelte a korongot, ez pedig az Acélbikák hálóőre mögött a kapuba esett (1–0).

Fotó: Pinti Attila

Jobban kezdte a vendégcsapat a második harmadot, és a 23. percben Szkripec közelről, fonákkal legyőzte az egész meccsen egyébként kiválóan teljesítő Onodi Ottó kapust (1–1).

A mérkőzés felénél aztán a Sportklub átvette a játék irányítását, a kék-fehérek minden játékosa az addig látottakhoz viszonyítva extrát teljesített védekezésben és támadásban is. A második harmad utolsó felében a csíkiak négy kapuvasat lőttek, majd a harmadik játékrészben négy gólt.

Fotó: Pinti Attila

Sorra Belov, Valchar, Fabus és Taratuhin lövése pattant a dunaújvárosi kapu vasáról vissza, majd az utolsó harmadban Rusnák, Taratuhin, Valhar és Fodor lőtt szebbnél szebb gólokat, beállítva az 5–1-es végeredményt.

Zúgott a lelátó, énekelt a közönség, a Sportklub hosszú idő után remek játékkal aratott sima győzelmet a nemzetközi ligában.

Szombaton ismét pályára lép a csíki csapat, 18 órától az Újpest lesz a vendége a Vákár Lajos Műjégpályán.

{P22}

Mestermérleg

Leo Gudas, a Sportklub vezetőedzője: „Jó meccset vívtunk, és a második harmad elejét leszámítva mindent az előre megbeszéltek szerint csináltunk. A rengeteg kimaradt helyzet ellenére a második szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan játsszanak, és hátul ne hibázzanak, mert a helyzetek jönni fognak, amiket aztán ki is használtak. Szép győzelem volt, holnap is ilyen játékot várok a csapattól.”

David Musial, a Dunaújváros vezetőedzője: „Az első két harmad nagyjából egyenlő erők összecsapását hozta, enyhe hazai fölénnyel. A második bekapott gól után aztán teljesen szétesett a csapatom, magam sem tudom megmagyarázni, mi történt. Gratulálok a Csíkszeredának a mai játékhoz, holnap Brassóban megpróbáljuk kiköszörülni a csorbát.”

{P21}

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–1 (1–0, 0–1, 4–0),
gólszerzők: Andrej Taratuhin (13. és 49. perc), Ondrej Rusnák (41.), Radim Valchar (59.) és Fodor Csanád (60.), illetve Danyiil Szkripec (23.).
Büntetőpercek: 4–4.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Máthé István, illetve André Attila és Crisan Hunor.

További eredmények: EV Vienna Capitals (osztrák)–Fehérvári Titánok 5–6 (2–2, 2–1, 1–3), Brassói Corona–Újpesti TE 3–4 (1–0, 1–1, 1–3) és Miskolci DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

Az Erste Liga állása:
1. Miskolci Jegesmedvék 17 (7)
2. Ferencváros 15 (6)
3. MAC Budapest 15 (7)
4. Újpesti TE 15 (7) 
5. Fehérvári Titánok 10 (7)
6. Csíkszeredai Sportklub 6 (6)
7. Dunaújváros 6 (7)
8. Brassói Corona 4 (6)
9. Vienna Capitals 2 (7).

A további műsor:
Szombat: Sportklub–Újpest (18.00 órától) és Brassó–Dunaújváros (18.30).
Vasárnap: MAC–Vienna (19.30).
Hétfő: Ferencváros–Miskolc (21.00).