Megérkezett Székelyföldre a Tikkadt Szöcske (x)

2017. október 13., 16:26

Mit rejt ez a furcsa név? Egy csepp vidámság, egy csepp kultúra, egy csepp lendület, ez az új magyar kóla receptje, amelyet egy magyar házaspár hívott életre.

Hivatalosan 2014-re datálható a magyar kóla születése, Neumann-Bódi Edit és Neumann Martin ekkor alapították meg családi vállalkozásukat, az Italműhely Kft.-t.

Céljuk az volt, hogy a magyaroknak is legyen egy „saját” kólájuk.

A kólát az általuk fejlesztett egyedi recept alapján, természetes aromák és kivonatok felhasználásával készítik. Persze a receptúra hét lakat alatt őrzött, de az korántsem titok, hogy

az üdítő fő alkotóeleme a kóladió.

A kóladió egy Afrikában őshonos gyógynövény, egyes törzseknél a vendégszeretet és a barátság jelképe. Évszázadok óta fogyasztják élénkítő és gyógyhatásai miatt. Serkenti az anyagcserét, ezért jó kiegészítője az aktív fogyókúrának, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. Természetes koffeintartalma hosszan tartó élénkséget ad. A többi rejtélyes komponenst legfeljebb találgathatjuk az íz és illatpróbák alapján.

Úgy tűnik, a fogyasztók hamar megkedvelték ezt a hangulatában, nevében különleges, minőségi kólát, mivel lassan két év elteltével Magyarországon számos helyen lehet kapni, és

már beszerezhető Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Marosvásárhelyen is a Merkúr és Szuper üzletekben.

Büszkék vagyunk rá, hogy a cannes-i filmfesztiválon már második éve Tikkadt Szöcskét is ihattak a magyar pavilonban a filmvilág részvevői

– mondja a házaspár.

„Arany János Toldijának kezdő sorait minden magyar ismeri. Víziónk az, hogy a két nagy nemzetközi márka mellett legyen egy harmadik, jó minőségű, magyar kóla is. Úgy gondoljuk, hogy a Tikkadt Szöcske nemcsak egy márka, hanem annál sokkal több, életérzés, egy csepp a magyar kultúrából.”

A 0,5 literes mellett kapható már 1,5 literes kiszerelésben is, a HoReCa szegmens részére pedig az elegáns, 0,33 literes üveges változatot kínálják. Mindegyik kiszerelés elérhető cukormentes (sztíviás) változatban is.

(X)