Szabó Szilvia rengeteg tapasztalatot gyűjtött

Zátyi Tibor 2017. szeptember 26., 18:18

Elrajtol a 2018-as franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság selejtezősorozata. Az első fordulóban Magyarország Koszovóval, míg Románia Ausztriával kezd szerdán este. Mindkét válogatott számára kötelező a győzelem.

Szabó a válogatottal készül, de kevés esélyt ad magának, hogy bekerüljön a szűkített keretbe Fotó: Facebook/CSM Bistrița

Râmnicu Vâlceán készül a román válogatott, melynek keretébe Ambros Martín szövetségi kapitány behívta a zetelaki Szabó Szilviát is. „Az elején kicsit nehéz volt, hiszen meg kellett ismernem a lányokat, az edzőt, megszoknom a játékstílust, edzéseket. Viszont lassan belejöttem, most már gyomorideg nélkül megyek edzésre” – mondta a Besztercei VSK irányítója.

Ez egy hatalmas lehetőség számomra, rengeteg tapasztalatot tudok itt gyűjteni. Nem könnyű a válogatottban, látom, hogy hova kell fejlődnöm, hiszen posztomon a világ legjobbjával edzek együtt. A lányok amúgy nagyon barátságosak voltak, hamar befogadtak, sokat segítettek, Ambros pedig magyarul is magyarázott nekem

– tette hozzá a fiatal játékos.

{K1}

Szabó megkeresésünkkor elmondta, hogy még nem hirdettek szűkített keretet az Ausztria elleni mérkőzésre, de tudja, hogy kevés az esélye egyből bekerülni.

Fotó: fanhandbal.ro

„Ausztriát jól ismerjük, hiszen júniusban már játszottunk ellene (Románia az idei világbajnokság selejtezőjében kettős győzelemmel búcsúztatta ellenfelét – szerk. megj.), és egyik mérkőzés sem volt könnyű. Hasonló intenzitású összecsapásra számítok most is. Portugáliáról keveset tudunk, de figyelmesnek kell lennünk, hiszen a selejtezőkben minden mérkőzés egyformán fontos” – nyilatkozta Ambros Martín a Prosport.ro honlapnak.

Rasmussen fiatalít

Koszovó és Fehéroroszország ellen a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen behívott két fiatal játékost, a dunaújvárosi Klujber Katrint és a Ferencvárosba visszatért Háfra Noémit. Sérülés miatt nem lehet ott az Eb-selejtezős csapatban a balszélső Erdősi Ildikó, valamint a vállműtét utáni visszatérésén dolgozó Szucsánszki Zita sem. A korábbi rendszeres kerettagok közül Triscsuk Krisztina sincs ott a névsorban, viszont Mazák-Németh Csilla újra meghívót kapott.

A keret szeptember 23-a óta készül együtt Budapesten, szerdán este Koszovót fogadja az Elek Gyula Arénában, október elsején pedig Fehéroroszországgal csap össze Minszkben. A hét selejtezőcsoport első két helyezettje, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki a jövő decemberi franciaországi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri ETO).
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Klujber Katrin (Dunaújváros), Lukács Viktória (FTC).
Jobbátlövő: Kovács Anna (Dunaújváros).
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Kovacsics Anikó (FTC), Mazák-Németh Csilla (Siófok), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs).
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Fehérvár), Sirián Szederke (DVSC).
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC), Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Tomori Zsuzsanna (Győr).
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Hársfalvi Júlia (DVSC), Schatzl Nadine (FTC).