Be kellett törni a Székelyudvarhelyen üldözött jármű ablakát

Jánosi András 2017. szeptember 24., 15:42

Ittas autóvezetőt üldözött, majd ért tetten a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség. Lakossági bejelentésre kezdték el követni az autóvezetőt, akiről azt az információt kapták, hogy gyakran vezet ittasan, ezzel mások testi épségét is veszélyeztetve, ráadásul agresszív is.

Fotó: Pál Árpád

Pénteken este, kevéssel hét óra előtt a Tábor lakótelepi Zöld utcában ült kormánykerék mögé, láthatóan ittasan, ám amikor igazoltatni akarták, elhajtott. A helyi rendőrség egysége az autó megkülönböztető fény- és hangjelzését bekapcsolva vette üldözőbe.

Fotó: Pál Árpád

Néhány utcán át tartott a hajsza, majd visszatérve a Zöld utcába, közel az indulás helyszínéhez egy sáncban kötött ki az ittas autóvezető.

A férfi bezárta a gépkocsi ajtóit, a helyi rendőrök nem tudták kiszállítani az autóból, ezért az állami rendőrség közreműködését kérték. A rövidesen érkező állami rendőrségi egységnek sem sikerült szép szóval kiszállítani a gyanúsítottat gépkocsijából, így

végül betörték autója ablakát, kiemelték az autóból és a kórházba vitték a véralkoholszint megállapítására

– nyilatkozta László Szabolcs, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője.

Fotó: Pál Árpád

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a kórházba vitt autóvezető, a székelyudvarhelyi, 55 éves S. I. leheletében, a vérvétel előtt 0,91 mg/liter alkoholkoncentrációt mértek.