Falu a városban: bejáratott programok új helyszínen

Kömény Kamilla 2017. szeptember 21., 20:47

Ötödszörre költözik a vidék Csíkszeredába. Szombaton és vasárnap az Óceán üzlettel szembeni zöldövezeten lehet majd állatokat simogatni vagy etetni, szénaboglyába ugrálni, főtt pityókát fogyasztani, vagy akár belelesni a kenyérsütés mikéntjébe.

Fotó: Veres Nándor

Az 5. Falu a városban családi hétvége egyik jelentős újdonsága az új helyszín lesz: mivel a dendrológiai park kicsinek bizonyult – a sátortetős műjégpálya miatt –, így az Óceán üzlettel szembeni zöldövezet biztosít teret a hétvégén a vidék megtapasztalására – ismertette Mihály László, az esemény egyik szervezője. Hozzátette azt is, hogy

az új helyszín nem jelent nagy változást a programpontokat illetően,

megtartották a legkedveltebbeket – idén is lesz kenyérsütés, állatetetés, tehénfejés, traktorozás, lovazás, de lehet majd szénába ugrálni, főtt pityókát enni, ahogy nem marad el a gépbemutató, és környékbeli gazdák is megmutatják állatállományuk egy részét. Emellett a települések bemutatkozására is biztosítanak lehetőséget, részvételi szándékát már jelezte Tusnád, Kászon, Vacsárcsi, Madéfalva. Természetesen apróbb meglepetésekre, újdonságokra is számíthatnak a helyszínre kilátogatók szombaton és vasárnap 9-18 óra között – szögezte le.

Arra is kitért az illetékes, hogy nagyobb változásokkal azért sem készültek, mert mindig a helyszínen derül ki, hogy mi hogyan fér el, s

nem szeretnék, ha zsúfoltság lenne.

Az új helyszín Fotó: Sándor Csilla

Ennek ellenére, ha valaki vagy valamely szervezet olyan ötlettel keresi meg őket, ami kapcsolódik a program tematikájához, azt jó szívvel fogadják. Kiemelte továbbá, pozitív visszajelzés számukra, hogy a települések jelezték részvételi szándékukat, s hogy a gazdák az első megkeresésükre igent mondanak, nem kell kérlelni őket, sőt olyan is akad, aki előre szabaddá teszi magát erre a hétvégére.

Mint arra Mihály László rámutatott, nemcsak a bemutatkozók, hanem a résztvevők visszajelzései alapján is bebizonyosodott, hogy van igény erre a családi hétvégére, habár az első eseménykor még sokan kételkedtek létjogosultságában arra hivatkozva, hogy a környéken van épp elég falu ahhoz, hogy valaki megtapasztalhassa a vidéki életformát.