Álomszerű kezdés után döntetlent játszott az FK

Zátyi Tibor 2017. szeptember 18., 22:25

Tökéletes rajtot vett hétfőn este az FK Székelyudvarhely, nyolc perc után 3–0-ra vezetett a Temesvári Informatica ellen, ám a hajrában nagyot kellett küzdenie, hogy egy pontot itthon tartson.

Huszonnhat másodperccel a vége előtt egyenlített az FK Fotó: Pál Árpád

Telt ház előtt rendezték meg a teremlabdarúgó 1. Liga 3. fordulójának rangadóját, melynek első perceiben mindkét fél biztonsági játékra törekedett, a nézők csak távoli lövéseket láthattak. A jég az ötödik percben tört meg,

Grigoraș hosszú indítását Szécsi vette át, majd bő tíz méterről kilőtte Iancu kapujának bal alsó sarkát.

Szőcsre egész mérkőzésen nagyon figyeltek a vendégek Fotó: Pál Árpád

A 6. perc elején szabálytalan hazaadás miatt indirekt szabadrúgáshoz jutott az Informatica, azonban de Oliveira kihagyta a lehetőséget. Rögtön robbant a csarnok, hiszen

Mánya labdaszerzés után átcikázott a vendégek között, és a hálóba lőtt.

Igazi derbihangulat uralkodott, a felek minden labdáért hatalmasat küzdöttek. A 8. percben ismét mindenki talpra ugrott, egy FK-szöglet utáni kipattanót Mánya tíz méterről kapásból a jobb felsőbe lőtt. Innen átvette a mérkőzés irányítását az Informatica, és hamar visszajött a mérkőzésbe, a 11. percben Simic szépített, majd két perccel később Valadares lőtte ki távolról a jobb felsőt. Jakab időt kért, de hiába,

Lupu a 15. percben távolról váratlanul eleresztett lövéssel egyenlített.

A szünetig kevés helyzet alakult ki, a vendégek Simic révén eltalálták a kapufát.

Valadares óriási szólógólt lőtt Fotó: Pál Árpád

A szünet után folytatódott az ádáz harc, a temesváriak voltak kezdeményezőbbek, a 29. percben pedig Valadares óriási szólógóljával megszerezték a vezetést. Ezt követően labdatartásra törekedtek, ám így is Grigoraș volt többször próbára téve. A 33. percben Szőcs próbálkozott kétszer, majd Szécsi és Mánya is, ám távoli lövéseiket kivédte Iancu. Túloldalt Simic jelentkezett egy újabb kapufával.

Az utolsó négy percben lehozott kapusos taktikára váltott Jakab Zoltán, az FK edzője, a plusz ember azonban nem jelentett több lehetőséget támadásban. A hajrát jobban bíró Informatica okosan tartotta a labdát, ám végül mégis a hazaiak örülhettek, hiszen

26 másodperccel a vége előtt egy labdaszerzést követően Szécsi passzát Szőcs vágta a hálóba.

A lefújás után a közönség elénekelte a székely himnuszt, amit a temesváriak sportszerűen végighallgattak. Az előző idényhez hasonlóan ez a találkozó is 4–4-gyel ért véget, márciusban Szécsi egyenlített az utolsó másodpercben.

Mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott Fotó: Pál Árpád

„Jó kezdésünknek köszönhetjük, hogy egy ilyen kemény csapat ellen, amely 3–0-ról tudott fordítani, sikerült egy pontot itthon tartanunk.

A fiúk és a közönség is végig hitt abban, hogy ezen a meccsen nem hagyhatjuk el vesztesen a játékteret.

Az utolsó másodpercekben sikerült egyenlíteni, szerintem igazságos döntetlen született. Az ilyen jó csapatok elleni döntetlenek is erősítik az FK tartását. Most könnyebb időszak következik, reméljük, még jobban összerázódik a csapat” – összegzett Jakab Zoltán a mérkőzés után.

A válogatott mérkőzése miatt szünet következik, majd október 1-jén a Marosvásárhelyi City'ushoz látogat az FK.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 3. forduló: Futsal Klub Székelyudvarhely–Temesvári Informatica 4–4 (3–3), gólszerzők Szécsi (5.), Mánya (6., 8.), Szőcs (40.), illetve Simic (11.), Valadares (13., 29.), Lupu (15.). FK: Grigoraș – Bíró, Mánya, Szécsi, Szőcs. Játszott még: Miklós, Csala, Máté, Kanyó, Kedei.

{Z1}

{S1}