Balesetet okozott a rendőrök elől jogsi nélkül, ittasan menekülő csíkszentmártoni autóvezető

Székelyhon 2017. szeptember 14., 13:26

Őrizetbe vettek a rendőrök szerdán egy gépjárművezetői engedély nélkül közlekedő csíkszentmártoni férfit, aki autójával teherautónak ütközött Csíkkozmáson, miközben alkohol befolyása alatt próbált elmenekülni a rendőrök elől.

Illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kozmási rendőrök egy „gyanús” gépkocsivezetőt akartak ellenőrzésre megállítani, ám hiába kapcsolták be a megkülönböztető fény- és hangjelzést, a sofőr folytatta útját. Az üldözőbe vett autós menekülés közben, az E578 jelzésű európai útra térve egy szabályosan közlekedő teherautónak is nekicsapódott. Mintegy háromszáz méter megtétele után sikerült egy megállóhelynél leszorítani az útról.

A menekülőt a 42 éves csíkszentmártoni R. M. személyében azonosították. Mint kiderült, a férfi – aki az alkoholszondás vizsgálat alapján 0,82 mg/liter légalkohol-koncentrációval ült kormánykerék mögé – nem rendelkezett gépjárművezetői engedéllyel. Az autóvezetőt 24 órás őrizetbe vették, csütörtökön pedig előállítják, kérve előzetes letartóztatásba vételének elrendelését.