A hajléktalanok miatt felgyűlt a szemét a félbemaradt tömbháznál – eltakarították

Barabás Hajnal 2017. szeptember 13., 18:02

Felhalmozódott szemét lepte el és ürülékbűz terjengett egy ideig a csíkszeredai Kossuth Lajos utcában félbehagyott Iris tömbház hátsó felében, a tömbház földszintjére ugyanis hajléktalanok költöztek, mindenféle limlomot gyűjtve maguk köré.

Szemetet halmoztak fel a hajléktalanok az Iris tömbháznál, de egyes lakók is odahordták a szemetüket Fotó: Barabás Hajnal

Az ottani állapotokra egy közelben lakó hívta fel a Csíki Hírlap figyelmét, mint fogalmazott,

a gyermekeit sem merte leengedni játszani a lépcsőház elé, olyan „fertő volt ott”, ráadásul kóbor kutyák is szoktak ott tanyázni,

azoktól is tartott. Az ügyben kerestük a befejezetlen tömbház tulajdonosát, az Iris Service Rt.-t, és bár nem tudtuk elérni annak vezetőjét, megtudtuk, hogy jelzésünket követően, a napokban kitakarították a szemetet, a hajléktalanok is elköltöztek onnan.

Lebontanák a kerítést

A cég egyik munkatársa elmondta, azt tervezik, hogy lebontják a kerítést a tömbház körül, főleg az éjjel-nappali üzlet felőli részen, ugyanis azt tapasztalták, hogy sokan az onnan vásárolt italos dobozokat, egyéb hulladékot a tömbházhoz dobják be, sőt a közelben lakók közül is akadtak olyanok, akik a szemetüket a kerítés mögé borították. Az épület építésének befejezésén is dolgoznak.

Arról már korábban írtunk, hogy a Kossuth Lajos utcai tömbházat 1994-ben kezdte építeni az Iris Service Rt., azonban a szerkezet elkészültével az építkezés több évre leállt. 2005-ben újra hozzáfogtak, 2006-ra pedig elkészült a külső falazás és a hőszigetelés. 2007-ben szerették volna értékesíteni a lakásokat és kereskedelmi felületeket, de ez mindmáig nem történt meg.