Több tonnányi fűrészpor és fahulladék semmisült meg a Schweighofer egyik gyáránál keletkezett tűzben

Székelyhon 2017. szeptember 13., 14:36

Valószínűleg a szél által sodort szikrák miatt gyulladt ki a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi gyárának udvarán tárolt fahulladék. A tűzben 15 tonna fűrészpor és fahulladék semmisült meg.

Illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Négy tűzoltókocsival fékezték meg a lángokat és egy SMURD mentőkocsi is a helyszínre érkezett. A tűz során körülbelül 15 tonna fűrészpor és fahulladék vált a lángok martalékává. Valószínűleg a szél által sodort szikrák ráestek a gyúlékony anyagokra, és amiatt ütött ki a tűz – írja az Agerpres hírügynökség a Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményére hivatkozva.

A gyár igazgatója, Răzvan Cosma szerint a tűz során egyetlen alkalmazott élete sem volt veszélyben, és sérültek sem voltak, ugyanis a belső szabályzatnak megfelelően a gyár tűzoltócsapata azonnal nekilátott a lángok eloltásának, és értesítették a tűzoltókat is.

A tűz kedd délután ütött ki a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi gyárának udvarán. A Schweighofer cégcsoportnak öt üzeme működik Romániában. A szászsebesi gyárat 2003-ban nyitották meg.