Futsal Eb-selejtezők: román döntetlen, magyar siker

Zátyi Tibor 2017. szeptember 13., 12:30

A magyarok legyőzték Lengyelországot, míg meglepetésre csak 2–2-es döntetlent játszott Románia teremlabdarúgó-válogatottja Grúziával a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság pótselejtezőjének első mérkőzésén kedden este.

Szőcs csak pár percet játszott Grúzia ellen. Archív Fotó: Frf.ro

Így teljesen nyílt a továbbjutás, minden a szeptember 26-ai Tbilisziben rendezendő visszavágón dől majd el. A Déván rendezett mérkőzésen a vendégek nagyon kemény és ambíciós ellenfélnek bizonyultak, minden labdáért megküzdöttek. A nemrég honosított brazil Sávio Valadares volt a román válogatott megmentője, hiszen a második félidőben szerzett góljainak köszönhetően végződött 2–2-es döntetlennel a találkozó.

A Futsal Klub Székelyudvarhelytől behívott Szőcs László csak pár percet töltött a pályán, míg Andrei Grigoraș nem kapott esélyt.

A magyar férfi futsalválogatott a székelyudvarhelyi Gál Istvánnal soraiban Miskolcon 2–1-re legyőzte Lengyelországot. „Olyan mérkőzést játszottunk, mint amilyenre számítottunk. Jól felkészültünk ellenfelünkből, és ha kihasználjuk a helyzeteinket, akkor jóval nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A nézők két ellentétes félidőt láthattak,

a kiegyensúlyozottság ezúttal kicsit hiányzott a játékunkból.

Lengyelországban is nyerni akarunk, természetesen ehhez gólokat kell szereznünk, de mivel ott a hazaiaknak támadniuk kell, helyzeti előnyből kezdünk” – összegzett Sito Rivera szövetségi kapitány. A visszavágót két hét múlva, szeptember 26-án rendezik meg Koszalinban.

Teremlabdarúgó Európa-bajnokság, pótselejtező, első mérkőzés

Románia–Grúzia 2–2 (0–2), gólszerzők Valadares (25., 25.), illetve Kurtanidze (10.), Kakabadze (15.).

Magyarország–Lengyelország 2–1 (1–0), gólszerzők Horváth N. (12.), Dróth (23. – büntetőből), illetve Lutecki (32.).

További eredmények:
Csehország–Szerbia 3–4,
Franciaország–Horvátország 1–1.