Szezonkezdet a marosvásárhelyi tekéseknél

Horváth Bálint Ottó 2017. szeptember 13., 10:59

A Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz női felnőtt és ifjúsági csapatai javában készülnek a héten kezdődő új, zsúfoltnak ígérkező idényre.

Zsúfolt szezonkezdet vár a marosvásárhelyi tekecsapatokra Fotó: Elektromaros Romgaz

Az Orosz István és Seres József edzők által irányított marosvásárhelyi együttes közel másfél hónapja kezdte el a felkészülést. Az ütőképes keretben egyetlen változás történt, csatlakozott a csapathoz Méhész Anita, aki az egyik legismertebb magyarországi tekésnek számít. Mellette az előző idényben ezüstérmes felnőtt együttes keretét még hét játékos alkotja: Doina Baciu, Duka Tilda, Alexandrina Bornert, Gyéresi Anna, Alina Suciu, Adela Iulia Ban és Bianca Bărdiță, illetve még két ifjúsági, Bölöni Dalma és Fekete Réka.

A szezonkezdeten az Elektromaros Romgaz számára a belföldi és a nemzetközi sorozatok gyors ritmusban zajlanak, ugyanis a felnőtteknél a Román Kupa hétvégi első fordulója és a Nemzeti Bajnokság hazai nyitófordulója (szeptember 30., a Bukaresti Rapid ellen) után következik az Európa Kupán való részvétel október 3–7. között a németországi Hirschauban, ahol amennyiben dobogós helyen végeznek, bejutnak a Bajnokok Ligájába.

Az előző idényben bajnoki címet nyert ifjúságiak szeptember 23-án kezdik a bajnokságot, majd hetente újabb fordulók következnek. A férfi mezőnyben szintén az utóbbi dátumon rajtol a felnőtt és az ifjúsági bajnokság, emellett az elmúlt szezont a harmadik helyen záró marosvásárhelyiek még részt vesznek Münchenben az NBC Kupán.

A marosvásárhelyi klub fiatal tekései már múlt hét végén bemutatkoztak, az Elektromaros és a Román Tekeszövetség által szervezett, 10 és 14 éves gyerekeknek kiírt országos versenyen, amelyen

a tizenhét tagú (tíz lány és hét fiú) csapatnak öt érmet (egy arany, két ezüst, két bronz) sikerült nyernie.

A pályafutásuk elején álló fiatal tekések közül a legjobb eredményt Fazakas Róbert érte el, aki aranyérmet szerzett a fiúk 12 éves korosztályában, megelőzve csapattársait, Ferenczi Botondot és Szőcs Tamást. Mellettük még érmet szerzett a lányok 12 éves kategóriájában a második helyen végzett Diana Stana és a harmadik Kádár Nóra.