Ezentúl hetente háromszor délután is a lakók rendelkezésére állnak a csíkszeredai városháza ügyfélfogadó irodái

Barabás Hajnal 2017. szeptember 13., 14:39

Megváltozott a csíkszeredai városháza nyitvatartási órarendje szeptembertől – erről tájékoztattak a városvezetők a polgármesteri hivatal gyűléstermében.

Még a régi órarend olvasható a városháza bejáratánál. Szeptembertől új nyitvatartási rendet vezettek be Fotó: Gecse Noémi

„A bérek a hivatalban is megnövekedtek, ennek következtében a városvezetés úgy döntött, hogy ezentúl hosszabbított ügyfélfogadással állunk a lakók rendelkezésére” – kezdte a lényeggel a sajtótájékoztatót Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Az új programjuk szerint, amely szeptember elsejétől lépett érvénybe, hétfőn, kedden és csütörtökön délután is fogadják az ügyfeleket, korábban csak csütörtökön volt erre lehetőség.

Az órarend a következőképpen alakult: hétfőn, kedden és csütörtökön 8-13 óra, valamint 14-17 óra között tart nyitva a hivatal, szerdán és pénteken pedig 8-14 óra között fogadják az ügyfeleket.

Nem találnak az órarendek

A polgármesteri hivatal nyitvatartási órarendjével nincs összhangban a városháza épületében működő Csíkszeredai Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Iroda nyitvatartási programja. Egyik csíkszeredai lakó panaszolta a Csíki Hírlapnak, hogy

nem tudott bejutni a telekkönyvi hivatalhoz, mert a városháza 13 órától 14 óráig zárva tart, a kataszteri iroda pedig országos program szerint működik, naponta 8.30-16 óra között, úgy, hogy 14 óráig fogadnak csak kéréseket, dokumentumokat pedig 11-16 óra között bocsátanak ki.

Sorin Truţă, a Hargita Megyei Kataszteri Hivatal igazgatója, a témával kapcsolatban megkeresésünkre elmondta, eddig nem volt tudomása ilyen problémáról, ezekben az esetekben arra kéri a lakókat, hogy jelezzék a telekkönyvi hivatal felé panaszukat. Hozzátette azt is, hogy a polgármesteri hivatallal kötött szerződésükben elvárásuk volt, hogy biztosítva legyen az ügyfeleiknek a bejárás az épületbe, az pedig tételesen nem szerepel a szerződésükben, hogy be kellene tartsák a polgármesteri hivatal programját. Ráduly Róbert Kálmánt is megkérdeztük az ügyben, aki azt válaszolta, azzal a feltétellel adták ingyen bérbe a telekkönyvi hivatalnak a városháza felületeit, hogy betartják a polgármesteri hivatal programját.

Változtathatnak a nyitvatartási órarendjükön, vagy egy másik alternatíva, hogy keresnek maguknak másik ingatlant

– zárta rövidre Ráduly.