Járdaépítés és térrendezés zajlik Csíkdánfalván

Kömény Kamilla 2017. szeptember 13., 09:14

Felújították a 242 négyzetméteres Erzsébet-parkot, illetve 614 méternyi járdát építenek Csíkdánfalván. A munkálatot saját költségvetéséből és Hargita Megye Tanácsának hozzájárulásából finanszírozza a helyi önkormányzat.

Már a járdaépítéssel foglalkoznak a munkások. 614 méter gyalogút készül Fotó: Sándor Csilla

Miután az elmúlt időszakban befejezték az Erzsébet-park felújítását, jelenleg a járdaépítéssel foglalkozik a kivitelező cég Csíkdánfalván.

A két munkálatot magába foglaló beruházás összesen 237 ezer lejbe kerül, amit a helyi önkormányzat saját költségvetéséből és a megyei önkormányzattól kapott összegből fizet

– ismertette érdeklődésünkre Bőjte Csongor Ernő. A polgármester azt is kifejtette, a parkban felállított szobrot nem restaurálták, csak a körülötte lévő teret rendezték a munkálatok keretében. Belátta azt is, hogy nagyon elhanyagolttá vált az elmúlt években az említett 242 négyzetméteres park, s mivel szeretnék, hogy újra közösségi térként működjön, az emberek szívesen találkozzanak, leüljenek ott, elengedhetetlenné vált a helyreállítása.

A parkban új kerítés készült, macskaköveket helyeztek le, padokat, szemeteseket tettek ki, illetve a tér kivilágítását is megoldották. A munkálatok által teljesen más képet mutat a park, mint korábban

– részletezte az elöljáró.

Fotó: Sándor Csilla

Befejezés októberben

A park rendbehozása után fogott hozzá a kivitelező a járdaépítéshez, amely révén

614 méter gyalogút készül el

– tájékoztatott Bőjte Csongor Ernő. Mint elmondta, 2012-ben hasonló forrásokból építették ki a járdát az európai út mellett az iskola épületéig, most onnan folytatódik a térkövek lefektetése az óvodáig. Elsősorban amiatt fontos a járda megléte, hogy a gyermekek biztonságosan eljuthassanak a tanintézetekbe és onnan haza – eddig ugyanis az út szélén voltak kénytelenek közlekedni az óvodások szüleikkel. A hátralevő tennivalókat a tervek szerint egy-másfél hónap alatt be is fejezik a munkások.

Fotó: Sándor Csilla