Újabb sima győzelmet aratott a román hokibajnokságban a Sportklub

Dobos László 2017. szeptember 12., 22:03

Hatgólos győzelmet aratott kedd este a csíkszeredai Sportklub a román jégkorong-bajnokság alapszakaszában. Leo Gudás edző legénysége 10–4-re győzte le a Bukaresti Steauát a Vákár Lajos Műjégpályán.

Sok gól a Steaua elleni meccsen. A csíkiak újra gond nélkül győztek Fotó: Gecse Noémi

Az egykori katonacsapat a játékban ezúttal sem volt egyenlő ellenfele a csikiaknak. Az első két harmadot egyformán 4–1-re nyerték a kék-fehérek,

a második játékrészben azonban rengeteg volt a kiállítás, a Sportklubtól Hudec és Egyed, a Steuától pedig Kosztándi és Stefan kapott 10-10 perces büntetést, de a második szünetben a csíkiak másodedzője, Hozó Levente neve mellé is felkerült a jegyzőkönyvbe egy 2 perces büntető.

A harmadik játékrészben a bukaresti Robert Timarunak osztott ki a játékvezető egy 10 perces kiállítást.

Az eredmény: Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 10–4 (4–1, 4–1, 2–2).
Gólszerzők: Radim Valchar 2, Bíró Tamás Áron, Antal Zsombor, Eduard Cășăneanu, Tomas Brnak, Ondrej Rusnak, Papp Szabolcs és Peter Fabus, illetve Mircea Oniciuc 2, Georgij Kicha és Antal Alfréd.
Büntetőpercek: 38–60. Játékvezetők: Gergely Lehel, Crisan Hunor és André Attila.

{K1}

Egy nappal korábban a Sportklub 11–2–re verte a Steauát.

A két mérkőzést két szabad nap követi, majd pénteken este 19 órától következik az újabb, sorban a második, Erste Ligás meccs, amikor

a Fehérvári Titánok látogatnak Csíkszeredába.

A hétvégén újabb két román bajnoki meccs szerepel műsoron, amikor a Bukaresti Sportul Studențesc vendégeskedik a Vákár Lajos Műjégpályán.

A hatcsapatos bajnokságban részt vesz még a Brassói Corona, a Dunărea Galați, a Gyergyószentmiklósi Progym és a Bukaresti Sportul Studențesc.

Nem változott a bajnokság lebonyolítása, az alapszakasz (minden csapat 30 meccset játszik) után következik a rájátszás, ahová az első négy helyezett kerül be. Az elődöntőben az első a negyedikkel, a második a harmadikkal küzd meg – az egyik fél három győzelméig tart a párharc. A két győztes játssza a döntőt, ahol már négy találkozót kell megnyerni.