Nagyban gondolkodnak a Kipi-Kopinál

Kovács Eszter 2017. szeptember 12., 19:27

Elkészült a Kipi-Kopi Napközi Otthon korszerű konyhája és ebédlője, a Bethlenfalván lévő tanintézet mellett azonban nagyméretű, több korosztályt is kiszolgáló játszóteret és sportpályát is kialakítanak. Ez a város fiataljai előtt is nyitva áll majd.

Kibontakozó körvonalak Fotó: Pál Árpád

Idén májusban készült el a Kipi-Kopi Napközi Otthon konyhája, az üzemeltetéshez szükséges állat-egészségügyi és egyéb engedélyek jóváhagyása azonban még folyamatban van – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Várhatóan ebben a hónapban engedélyezett és üzemképes lesz a konyha és ebédlő, amely 160–180 gyereket és az intézmény teljes személyzetét tudja kiszolgálni.

Lapunk még a tanévkezdés előtt betekintést nyert a konyhába: a korszerűen felszerelt egység a napközi otthon teljes felújításának és kibővítésének részeként készült el,

a teljes projekt beruházási értéke 7,8 millió lej.

Az összeg megközelítőleg nyolcvan százalékát állami támogatásból fedezik, a fennmaradó részt pedig a város saját költségvetéséből állja.

Fotó: Pál Árpád

A létesítmény a városban lévő többi napközihez képest meglehetősen nagy, egy hektáros területen fekszik, ebből a parkoló 700 négyzetméteres, a létrehozandó sportpálya a lelátóval együtt mintegy 1000 négyzetméteres, a zöldövezet 5000 négyzetméteres, a többi felületen pedig játszóteret, járdákat és utat alakítanak ki.

A mintegy negyvenáras területen kialakítandó játszótéren falevél alakú területeket különítenek el, melyekre korosztályoknak megfelelően mászókák, csúszdák, hinták, billenőhinták kerülnek.

A zöldövezetek, a sportpálya és a játszótér kialakításának becsült összköltsége 3,5 millió lej. Idén 1,8 millió lej értékben végeztet munkákat a városvezetés, a többi 2018-ra marad, a jövő évi költségvetés terhére – tudtuk meg. A terveket egyébként a székelyudvarhelyi EGTL Landscape Kft. készítette, a kivitelező pedig az ING Service Kft.

Aránytalanul nagynak tűnhet a napközi mellé tervezett játszótér, ám a cél az, hogy ne csak az ovisok, hanem a városrész összes gyereke és fiatalja használhassa majd

– közölte a sajtóosztály.