Főként a Ligetben lehet koncertekre szórakozni, de a Borudvar is tartogat meglepetéseket

Simon Virág 2017. augusztus 25., 14:49

Mindenki talál kedvére való zenét, ha bulizni, kikapcsolódni van kedve hétvégén Marosvásárhelyen. Szombaton és vasárnap a Vásárhelyi Forgatag keretében főként a Ligetben lehet élő koncertekre szórakozni, de a Borudvar is tartogat meglepetéseket.

Fotó: Boda L. Gergely

Pénteken este a Borudvarban a Heveder és Üsztürü koncertjén vehetünk részt, majd este táncházba várják a népzene kedvelőit a Jazz&blues Klubba. 18 órától a Kultúrpalotába Nótaestre hívják a marosvásárhelyieket, ahol a Kéknefelejcs Nótatársulat fog fellépni, 20 órától pedig Vesztergám Miklós tárogatóművész előadással egybekötött koncertjére kerül sor a Bolyai téri Unitárius Egyházközség Dersi János termében.

Indul a koncertforgatag a Ligetben is.

18 órától a Magashegyi Underground, 20 órától pedig az Ocho Macho zenél a forgatagozóknak. A napot Rockbuli zárja Jazz&Blues Klubban.

Szombaton Odett nyitja a koncertsorozatot a ligeti nagyszínpadon 18 órakor. Bár divattervezőnek készült, az egyedi hangú, zalaegerszegi énekesnő már 17 évesen feltűnt a Megasztárban. Odett 2013-ban (Ne engedj el) és 2015-ben (Stardust) is indult a DAL című versenyen, ami az Eurovíziós Dalverseny magyarországi elődöntője.

Odettet 20 órától a 18 éves Magna Cum Laude együttes követi.

Vasárnap délelőtt 11 órától a Ligetben, a kis színpadon a Bojtorján dalait énekelhetjük az együttes tagjaival együtt. A Vásárhelyi Forgatagra ezúttal gyerekkoncerttel készül az együttes. Délután a Ligetben a 18 órától kezdődő Bagossy Brothers Company zenéjével hangolódhatunk a bulira.

A koncertsorozatot vasárnap 20 órától Charlie zárja. Az énekes októberben tölti a 70. életévét, a jubileumi évet pedig a színpadon koronázza meg. A Budapest Sportarénában megrendezendő születésnapi koncertre igazi slágerparádéval, kiváló sztárvendégekkel, felejthetetlen, nagy sikerű dalokkal készül decemberben. Azelőtt azonban vasárnap együtt énekelhetjük vele a közkedvelt slágereket.

Aki a Borudvarban szeretné zárni a Forgatagot, az vasárnap 19 órától az FGHZ együttes koncertjén vehet részt, s mondhatja a többiekkel együtt: Viszlát, jövőre ugyanitt.