Mindkét meccsét könnyedén megnyerte az SZKC

Zátyi Tibor 2017. augusztus 20., 20:13

Két felkészülési mérkőzést játszott Csíkszeredában a Székelyudvarhelyi KC az elmúlt hét végén. Előbb kilenc, majd tizennyolc góllal verte az ugyancsak a férfi kézilabda Bölények Ligája rajtjára készülő HC Vasluit.

Lejárt a hazai felkészülési meccsek sora, még egy külföldi tornán vesz részt az SZKC Fotó: Pál Árpád

A szombati délutáni mérkőzés szorosabban alakult, ám egy pillanatig sem volt kérdéses a KC sikere, kilenc góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél. Vasárnap délben már kijött a két együttes közti különbség, a találkozó második játékrészben állva hagyta ellenfelét a KC, végül kiütéses sikert aratott. A két mérkőzés legeredményesebb játékosa Csog Vencel volt, tizenöt gólt szerzett a fiatal szélső.

A mérkőzéseket amiatt kellett a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában rendezni, mivel Székelyudvarhelyen foglalt volt a városi sportcsarnok és a Rákóczi Center is.

Torna Szerbiában

A hét elején Székelyudvarhelyen folytatja a felkészülést az SZKC, majd egy nemzetközi tornán vesz részt, amit a szerbiai Magyarkanizsán rendeznek augusztus 24–27. között. A hatcsapatos megmérettetés egyik csoportját a Pick Szeged, az RK Nexe és az RK Partizan Belgrád (mindkettő szerb klub) alkotja. A másikban az SZKC ellenfelei a török Bursa Nilüfer, illetve a svéd IFK Kristianstad lesznek. Utóbbi a Bajnokok Ligája csoportkörére hangol. A torna utolsó napján a helyosztókat rendezik – így akár a másik BL-indulóval, a Pick Szegeddel is farkasszemet nézhetnek a fiúk.

Kezdés szeptember elején

Az idény augusztus 27-én a Szuperkupával, a Bukaresti Dinamo és a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC csatájával rajtol. A pontgyűjtés szeptember 3-án kezdődik, a Székelyudvarhelyi KC hazai környezetben a CSM Focșani ellen indítja a pontvadászatot. A múlt szezonhoz képest ősszel kevesebb lesz a hétközi forduló.

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzések:
Székelyudvarhelyi KC–HC Vaslui 34–25 (17–11),
az udvarhelyiek gólszerzői: Csog 9, Mihalcea, Baranau 5–5, Kovacevic 4, Balázs, Tálas 3–3, Ghiță, Vilovszki 2–2, Fekete 1.

Székelyudvarhelyi KC–HC Vaslui 42–24 (19–11),
az udvarhelyiek gólszerzői: Kuzmanoszki 9, Csog 6, Balázs, Kovacevic 5–5, Baranau 4, Mihalcea, Szadovij 3–3, Tálas, Ghiță 2–2, Fekete, Da Rosa, Voinea 1–1.