Visszavágott a KSE az SZFC-nek

Zátyi Tibor 2017. augusztus 20., 15:33

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a labdarúgó 3. Liga szombaton rajtoló szezonjára a Székelyudvarhelyi FC, szombaton a szintén harmadosztályos Kézdivásárhelyi KSE otthonában 2–1-es vereséget szenvedett.

Az első meccsen 3–1-re nyertek az udvarhelyiek, a visszavágón viszont törlesztett a kézdivásárhelyi együttes Fotó: Pál Árpád

Az SZFC jobban kezdett, mint a hazaiak, a 14. percben góllá érett a nyomás, Modra szögletét követően Radicof átvette a labdát, majd lekészítette az érkező Czimbalmosnak, aki hét méterről nem hibázott. A folytatásban több nagy helyzetet kihagyott az SZFC. A hazaiak is kezdtek jobban játszani, a 30. percben egy védelmi hibát követően egyenlítettek, majd a szünet előtt, a 44. percben elfutott a hazaiak játékosa a bal szélen, beadta a labdát, és támadójuk kapásból, 18 méterről gyönyörű gólt lőtt.

A második félidőben próbálkozott az SZFC, de már nem tudott egyenlíteni.

Többen különböző okok miatt hiányoztak, Kicsi Zoltán és Silion Petru sérüléssel bajlódik, utóbbi hétfőn csatlakozik a kerethez, míg a fiatalok az országos bajnokságban szerepeltek.

A felkészülési időszak kezdetén az SZFC 3–1-re verte az FK Csíkszereda U19-es együttesét, majd 1–1-es döntetlent játszott a Szászrégeni Lendület otthonában. A mérkőzések folytatódtak, a Pest megyei bajnokságban szereplő Zsámbék FC-t 2–0-re verte, majd hazai pályán 2–1-re kikapott az Udvarhelyre látogató Szászrégentől.

Az első tétmeccsén is túl van a csapat, a Román Kupában 4–2-re kikapott Papolcon, így búcsúzott a sorozattól. A felkészülést a Kézdivásárhelyi KSE ellen zárta, Udvarhelyen 3–1-re verte a 3. Ligába idén feljutott együttest, majd Háromszéken 2–1-re kikapott.

A 3. Liga őszi szezonja szombaton kezdődik, 18 órakor a Szászhermányi FC látogat a sétatéri stadionba, ugyanebben az időpontban a Kézdivásárhelyi KSE a Sinkovits Stadionban fogadja a Románvásári VSK-t.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Kézdivásárhelyi KSE–Székelyudvarhelyi FC 2–1 (2–1).