Felkészítik a hálóőröket

Székelyhon 2017. augusztus 20., 12:38

Noha az idény még nem kezdődött el, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia már rendezi az összetartásokat. Elsőként a székelyföldi csapatok fiatal kapusait hívták meg Csíkkarcfalvára egy négynapos edzőtáborba.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A közel negyven gyerek edzéseit a Slovan Bratislava kapusedzője, Michal Zemancik, illetve Antal László edzők vezették. Minden alközpontból érkeztek sportolók a táborba. A résztvevőket az edzők két csoportra osztották: a kisebbek csoportjában az U8–U12-es korosztály, a nagyobbakéban pedig az U14–U20-as korosztály készült.

Közel 40 fővel tudtunk dolgozni két csoportban. A tábor négy napig tartott, amely első két napja inkább korcsolyázásról, a technikáról szólt – szárazon és jégen. A tábor második felében az erőnlét fejlesztésére koncentráltunk. Volt szabadidős program is, amikor floorballoztunk a csíkdánfalvi sportcsarnokban

– mondta Antal László.

Fotó: Facebook/Székelyföldi Jégkorong Akadémia

„Számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezték az egész tábort. Remek hangulatot sikerült teremteni, nem minden a jégkorong körül forgott. Igyekeztünk színsebbé tenné az itt töltött napokat. Fontos, hogy ne csak azzal törődjünk, hogy miként tartsuk a bárdot, hogyan mozgassuk a lábat, ne csak technikát tanítsunk számukra. Olyan elemeket igyekeztünk megtanítani nekik, amelyeket majd a saját csapataikba visszatérve is hasznosítanak. De hát itt voltak a különböző klubok edzői is, akik látták, hogy miként dolgozunk” – értékelte a tábor végén Zemncik, a szlovák kapusedző.