Hargitafürdői borvíznap a helyiek igényeire szabva

Kömény Kamilla 2017. augusztus 19., 22:38

Kilencedik alkalommal szervezték meg szombaton a Hargitafürdői Borvíznapot, amely révén változatos programokba kapcsolódhattak be a helyiek, illetve az oda érkező pihenni, szórakozni vágyók.

Fotó: Gecse Noémi

Szombaton tizenegy óra előtt érkeztünk a helyszínre, ahol már a főzőversenybe benevezett tíz csapat javában tevékenykedett, ki a krumplit hámozta, ki a kolbászokat karikázta a pityóka- vagy babgulyáshoz. A legkisebbek külön sátor alatt a nemezelés technikáját tanulhatták el. Közben egyre több érdeklődő érkezett: egy részük a kiállított régi fotókat, borvizes kancsókat nézegette, mások ismerősöket kerestek a főzőcsapatoknál, vagy éppen a sátrak árnyékát.

Fotó: Gecse Noémi

Tófalvi Ildikó, az eseményt szervező Hargitafürdőért Fejlesztési Egyesület ügyintézője lapunknak elmondta, a nap programját próbálták úgy összeállítani, hogy a fiatalok, az idősek, a férfiak és a nők is egyaránt találjanak maguknak való kikapcsolódási lehetőséget.

Figyelnek a helyiek igényeire,

példaként megemlítette, mivel tapasztalatuk alapján a hargitafürdőiek kedvelik a humort, a szórakoztató előadásokat, ezért minden évben igyekeznek egy humoristát is elhívni a rendezvényükre.

Fotó: Gecse Noémi

Valóban színes kínálatból válogathattak a Hargitafürdőre érkezők, hiszen focimérkőzést, kiállításokat, újdonságként pedig terepautós bemutatót tekinthettek meg az egész napos rendezvényen. Emellett kulturális, hagyományőrző előadásokból is lehetett válogatni: napközben fellépett a csíkcsicsói fúvószenekar, a helyi gyermekek egy csoportja, a székelyudvarhelyi nyugdíjas önsegélyező pénztár tagjai, valamint a csíkcsicsói Vadvirágok néptánccsoport.

{K1}

A délutáni órákban András Előd, a XII. erdélyi humorfesztivál győztese szórakoztatta a jelenlevőket, majd üdítő- és sörpong játékokba is bekapcsolódhattak a felnőttek, gyermekek. A rendezvény koncertekkel, bulival zárult.

Hazatérő elszármazottak

Falunapnak is nevezhető a mostanra már hagyományossá vált borvíznap Hargitafürdőn – mutatott rá Tófalvi Ildikó. Megjegyezte, erre az alkalomra rendszerint hazajönnek az innen elszármazottak, emiatt is a közösségépítés az elsődleges célja az eseménynek.