Rajt az E.on Kinder Kupán

Horváth Bálint Ottó 2017. augusztus 18., 10:07

Marosvásárhelyen elkezdődött a helyi polgármesteri hivatal, a Sportlife sporteszköz-biztosító és a marosszentgyörgyi Kinder Sportklub szervezésében az idén 11. kiírásához érkezett E.on Kinder Kupa gyereklabdarúgó torna.

Idén is népes mezőny gyűlt össze a tornán 

Az ország egyik legjelentősebb, nagyszabású megmérettetésén egy héten keresztül játszanak a korosztályok legjobbjai. Két szakaszban zajlik a torna: csütörtöktől szombatig a 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben, jövő héten keddtől csütörtökig pedig a 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban született gyerekekből álló csapatok játszanak a legjobb helyezésekért. A mérkőzéseket négy helyszínen, a Marosvásárhelyi ASA és a Weekend, illetve a marosszentgyörgyi Apollo és Kinder pályáin (mind műfüves) bonyolítják le.

A hagyományokkal rendelkező tornára húsz megyéből érkeztek klubok (köztük két csehországi), a fentebb említett első korosztályban 44, a másodikban 52 csapat indul, ez pedig nagyjából 1500 résztvevőt jelent.

Marosvásárhelyt három csapat, az ASA, az MSE és a Trans-Sil, Marosszentgyörgyöt a Kinder, Maros megyét még a Szászrégeni ISK és a Best Kids, a Marosludasi Mureșul, a Dicsőszentmártoni Infinity, valamint a Nyárádtői Viitorul képviseli.

A megmérettetés lejártával a 2007-es kategória győztese jogot szerez arra, hogy részt vegyen a szeptember 10. és 17. között a csehországi Cesek Budejovicében megrendezendő rangos nemzetközi tornán. Emellett a további kategóriák nyertesei, illetve a legjobb játékos és a gólkirály is díjazásban részesülnek: teljes sportfelszerelést és labdákat kapnak.