Gyimesbükki csapat a Csík körzeti bajnokságban

Székelyhon 2017. augusztus 18., 10:19

Tizenöt csapat nevezett a Csík körzeti labdarúgó-bajnokság 2017–2018-as idényére. A címvédő Csicsói Ezüstfenyő nem indul a 4. Ligában, marad a körzetiben, a tavasszal visszalépett szentimrei együttesnek pedig nem sikerült elegendő játékost gyűjtenie.

A csicsói gárda úgy döntött, idén nem nevez be a bajnokságba Fotó: Veres Nándor

Benevezett viszont a Gyimesbükki SE. A településnek az egykori vasúti határállomáshoz közel van a pályája, és engedélyt kapott a Bákó Megyei Labdarúgó-egyesülettől (AJF Bacău), hogy a Hargita megyei pontvadászatban szerepeljen. A sportegyesületet egyébként Gyimesközéplokon jegyeztették be.

A történelmi Erdély terültén fekvő Gyimesbükk egyházilag mindig a Gyulafehérvári egyházmegye része volt, a trianoni békeszerződésig Csík vármegye Szépvízi járásához tartozott. A két világháború között is Csíkszék része volt, 1950-ben azonban a Bákó régióhoz csatolták át.

A 2017/18-as Csík körzeti bajnokság mezőnye: Csíkszentdomokosi Garados, Madéfalvi MIK, Gyimesfelsőloki SE, Csíkszentmihályi Törekvés, Vaslábi Maros, Csicsói Ezüstfenyő, Csíkszentmártoni Alcsík, Csíkszentsimoni Szefite, Csíkszentkirályi Borsáros, Csíkszentgyörgyi Fiság, Tusnádfürdői SE, Kozmási Komisz, Tusnádi Piliske, Szépvízi MŰ és Gyimesbükki SE.

A csapatok képviselőivel pénteken délután 4 órától tartanak gyűlést, ezen döntenek a bajnokság lebonyolításáról, kisorsolják a műsort. A tervek szerint a Csík körzeti bajnokság szeptember 3-án rajtol.