A címvédővel kezd a csíki hokicsapat

Székelyhon 2017. augusztus 17., 20:34

Egységes licencrendszernek kell megfelelniük a jégkorong Erste Liga csapatainak a szeptember 8-án induló 2017–2018-as idényben. A Csíkszeredai Sportklub első mérkőzését hazai pályán játssza, az ellenfél a címvédő Miskolci Jegesmedvék csapata lesz.

Három hét a rajtig. A címvédő miskolci csapat ellen kezd a Sportklub Fotó: Gecse Noémi

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke a csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatón kiemelte, ősztől minimum elváráslistát kell teljesíteniük a kluboknak. Egységesítik többek között a mérkőzések infrastruktúráját, felvezetését és megjelenítését, illetve a klubok az utánpótlás-játékosok szerepeltetéséért többletforrásokhoz juthatnak.

Such György közölte, kilenc év után van új névszponzora a férfi felnőtt élvonalnak. „Örömünkre szolgál a megállapodás, hiszen az Erste Bank a jégkorong mellett hagyományosan és nemzetközileg is elkötelezett támogató” – fejtette ki, hozzátéve, a felek közös törekvése a professzionálisabb liga alapjainak lerakása. Mint mondta,

a sportág sikerének kulcsa a válogatott jó szereplése mellett a versenyképes elsőosztályú bajnokság, valamint a közönség megfelelő kiszolgálása,

hiszen fontos, hogy a nézők a találkozók mellett további hozzáadott értéket is kapjanak.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a cég számára nagy megtiszteltetés az együttműködés. Mint mondta, a hároméves szerződés tartalmaz egy kétéves hosszabbítási opciót is.

Az Erste Ligában kilenc klub indul:

a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Miskolci DVTK Jegesmedvék, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros, a MAC Budapest és az Újpest. A szezon alapszakaszában a kilenc csapat két teljes kört játszik oda-visszavágó rendszerben, ami 32 mérkőzést jelent.

Ezután az egykörös középszakaszban (mindenki egyszer játszik ellenfeleivel) felső- és alsóházra oszlik a mezőny, felül négy (ezen csapatok biztos bejutnak a rájátszsába), alul öt együttessel (itt a sereghajtó számára véget ér az idény).

A négy nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőben az elmúlt idényhez hasonlóan idén is választhat magának ellenfelet a felsőház első három helyezettje. Az Erste Liga mérkőzéseiből a tervek szerint az M4 Sport közvetít.

Íme, a szeptember első felére tervezett mérkőzések műsora (a pontos kezdési időpontról később döntenek):

Szeptember 8. (péntek): Brassó–Miskolc, Dunaújváros–MAC, Vienna–Újpest és Ferencváros–Fehérvár.
Szeptember 9. (szombat): Csíkszereda–Miskolc.
Szeptember 10. (vasárnap): Újpest–Dunaújváros, Ferencváros–Vienna és Fehérvár–MAC.
Szeptember 15. (péntek): Sportklub–Fehérvár, Vienna–Ferencváros, Újpest–Miskolc és MAC–Dunaújváros.
Szeptember 16. (szombat): Brassó–Fehérvár.
Szeptember 17. (vasárnap): Miskolc–Vienna, Ferencváros–Dunaújváros és Újpest–MAC.