FK Csíkszereda: egy győzelem, egy vereség

Székelyhon 2017. augusztus 16., 16:07

Két felkészülési mérkőzést is játszott a hét elején a magyarországi edzőtáborban a csíkszeredai labdarúgócsapat.

Lipót csapata ellen fordítani tudott az FK Fotó: Fkcsíkszereda.ro

Előbb kedden a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban szereplő Lipót SE-vel mérkőztek meg Vágó Attila tanítványai.

Nem született gól az első félidőben, de a másodikban egy tizenegyes révén előnybe kerültek a lipótiak. Ezt követően Bajkó Barna, az FK csapatkapitánya kiegyenlített, majd Györgyi Arthur szabadrúgásból talált be, amivel a csíkiak megnyerték a találkozót.

Győrben lépett pályára szerdán délelőtt az FK Csíkszereda, az NB 2-es ETO csapata fogadta. Több nagy helyzetet is kidolgoztak a vendégek az első félidő elején, egyszer még a kapufát is eltalálták, de gól nem született. Az első játékrészben a győrieknek mindössze két helyzetük volt, így az FK egyértelműen uralta a mérkőzést. Szünet után a győriek teljes keretet cseréltek, és ez hatásosnak bizonyult, egyetlen góljukkal megnyerték a találkozót.

Vágó Attila, az FK Csíkszereda vezetőedzője úgy véli, hogy a második meccsen is felülmúlták ellenfelüket minden téren, de nem volt szerencséjük.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, mezőnyfölényben, labdabirtoklásban, kapura rúgásokban, mindenben felülmúltuk az ellenfelet. Mi domináltunk, de sajnos nem rúgtuk be a helyzeteinket, pedig akár 3–4 góllal is vezethettünk volna.

Győr csapata a második félidő ivószünetében teljes csapatot cserélt, és ez a frissesség éreztette hatását a játékban, mivel mi kedden este is meccset játszottunk.

A vereségre nem mentség, de az tény, hogy az utolsó negyedórában sokkal frissebbek voltak, mint mi, és akkor szerezték a gólt is. Ennek ellenére úgy érzem, ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk, mert sokkal jobban játszottunk.”

Az FK Csíkszereda csütörtökön Mosonmagyaróvárral játszik felkészülési mérkőzést, a találkozó 16 órakor kezdődik.

Labdarúgás, barátságos mérkőzések

Lipót SE–FK Csíkszereda 1–2 (0–0),
a csíkiak gólszerzői: Bajkó és Györgyi.
FK Csíkszereda, első félidőben: Nagy – Csiszér, Csürös, Székely, Vizi, Kénesi, Eder, Jakab, Lakatos, Bagoly és Bálint R; második félidőben: Horváth – Majzik, Benkő Biró, Lőrincz, Csíki, Györgyi, Bartók, Sa,vin, Pál K., Ilyés és Bajkó.

WKW ETO FC Győr–FK Csíkszereda 1–0.
FK Csíkszereda: Horváth – Majzik, Benkő-Bíró, Lőrincz, Vizi, Csürös, Eder, Savin, Hodgyai, Bajkó, Györgyi. Játszott még: Nagy, Bartók, Csíki, Pál, Bálint R.